Αποκλεισμός του Χρήστου Αρκούδα μέχρι τον Οκτώβρη

Ποινή ετήσιου αποκλεισμού από κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση επεφύλασσε η πειθαρχική επιτροπή της Superleague για τον  ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Χρήστο Αρκούδα, ο οποίος είχε βρεθεί "θετικός" σε απαγορευμένη ουσία.

Η τιμωρία ενός έτους έχει δίμηνη αναστολή, κάτι που σημαίνει ότι ο νεαρός αμυντικός δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα μέχρι τον Οκτώβρη του 2013.

Θυμίζουμε ότι ο Αρκούδας βρέθηκε "θετικός" στην ουσία οξιλοφρίνη στις 26 Ιανουαρίου, μετά το ματς με τον ΟΦΗ. Να σημειωθεί ότι ο παίκτης γλίτωσε τα χειρότερα αφού θα μπορούσε να του έχει επιβληθεί ποινή αποκλεισμού για δύο χρόνια, ενώ τονίζεται ότι η ΑΕΚ θα κάνει άμεσα έφεση ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να έχει τον παίκτη στην διάθεσή της με την έναρξη της επόμενης σεζόν. Επιπλέον, όπως αναμενόταν, η ΠΑΕ ΑΕΚ απαλλάχθηκε.

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ τιμωρήθηκε πρωτόδικα από τη Superleague με αποκλεισμό ενός χρόνου με δίμηνη αναστολή της ποινής για το θετικό δείγμα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα για την υπόθεση αναφέρει τα εξής: "Αρκουδας Χ. (ποδοσφαιριστης), ΠΑΕ ΑΕΚ: διότι : "σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 26-1-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΟΦΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το A' δείγμα ούρων, στο οποίο ανιχνεύθηκε η διεγερτική ουσία Οξιλοφρίνη, (κατηγορία S6. b, λίστα απαγορευμένων ουσιών της WADA). Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β' δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ' αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ' αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA":

"Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΕΚ. Δέχεται ότι ο α΄ εγκαλούμενος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη υπό τις περιστάσεις του άρθρου 10.5 της Υ.Α 3956/17-2-12 (Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού) σε συνδυασμό με το άρθρο 24 Γ. 2 του Π.Κ. της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον Χ. ΑΡΚΟΥΔΑ ποινή αποκλεισμού διαρκείας ενός (1) έτους. Αναστέλλει εν μέρει την ως άνω ποινή για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών".