Στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει να επιστρέψει ο Ολυμπιακός

Στα νικηφόρα αποτελέσματα θέλει να επιστρέψει ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τον Άρη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι Πειραιώτες προέρχονται από τον άσχημο αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League και πλέον επιστρέφουν στην ελληνική πραγματικότητα, όπου πρέπει να κάνουν το αυτονόητο: να κατακτήσουν το πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερη της βαθμολογίας και το Κύπελλο Ελλάδας.

Μπορεί εδώ και μερικές μέρες να έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός της νέας σεζόν, όμως ο Μίτσελ και η διοίκηση έχουν τονίσει ότι η ομάδα πρέπει να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο στους αγώνες που απομένουν μέχρι τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Άλλωστε, και οι παίκτες θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο μετά τις εμφανίσεις που πραγματοποίησαν απέναντι στη Λεβάντε, η οποία τους έκοψε απότομα τα όνειρα που είχαν για διάκριση στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει ότι ο Άρης θα έχει δυνατή μεσαία γραμμή και για αυτό τον λόγο ζήτησε από τους παίκτες "να ανοίξετε το παιχνίδι στα άκρα" και να μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να ανοίξουν την κλειστή αντίπαλη άμυνα. "Παίζουν κλειστά, πρέπει να έχουμε συνεχή κίνηση", τόνισε ο 50χρονος προπονητής.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κάρολ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Παπάζογλου, Μανωλά, Σιόβα (ή Παπαδόπουλο) και Χολέμπας. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Φέισα, ενώ στα χαφ θα παίξουν ο Ιμπαγάσα και ο Μανιάτης. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Βλαχοδήμος, Αμπντούν και Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Φετφατζίδης, Γκρέκο, Λυκογιάννης, Μασάντο και Μήτρογλου. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Κοντρέρας, Φουστέρ, Πάντελιτς και για λόγους τακτικής οι Ντιακιτέ, Μοντέστο και ο τιμωρημένος από τον Ισπανό, Πίνο.

Προϊστορία

Σαφές προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός στα εντός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει με αντίπαλο τον Άρη. Οι Πειραιώτες μετρούν 37 νίκες, 9 ισοπαλίες και 5 ματς έχουν κερδίσει οι "κίτρινοι".

Την περσινή σεζόν οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν επικρατήσει με σκορ 3-0 κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

11/03/12 Ολυμπιακός-Άρης 3-0 (18' Μαρκάνο, 45' πεν. Χολέμπας, 69' Μιραλάς)

24/10/10 Ολυμπιακός-Άρης 1-0 (2' Ριέρα)

18/04/10 Ολυμπιακός-Άρης 2-1 (32΄ Ζεβλάκοφ, 45΄+ πεν. Μαρέσκα – 43' πεν. Κάλβο)

15/02/09 Ολυμπιακός-Άρης 2-1 (23' Τζόρτζεβιτς, 75' Γκαλέτι - 90' αυτ. Τοροσίδης)

27/01/08 Ολυμπιακός-Άρης 1-0 (79' πεν. Τζόρτζεβιτς)

Πηγή: sport-fm.gr