Αυτός ο Αστέρας είναι θηρίο!

Παιχνίδι που... τσιμπιόσουν για να πιστέψεις ότι βλέπεις Σούπερ Λίγκα (και όχι ότι κοιμάσαι κι ονειρεύσαι τις ρεβάνς του Champions League) ήταν αυτό που ξεκίνησαν Βέροια και Αστέρας. Διότι ακόμα και στη χλίδα του σεντονιού -και όχι στο βούρκο του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας- δύσκολα στριμώχνονται 17 τελικές προσπάθειες (9 κι 8 αντίστοιχα) σε 45 λεπτά. Τόσο δύσκολα, όσο δύσκολο θα ήταν να τελειώσει χωρίς γκολ το ημίχρονο.

Δεν μπόρεσαν να το βάλουν λοιπόν οι γηπεδούχοι στο διάστημα που ήλεγχαν το ματς. Με υπεύθυνο τον Φούλοπ (σε τετ-α-τετ με τον Μοκάκε) και το δοκάρι του (σε τετ-α-τετ με τον Ολαϊτάν). Δεν μπόρεσε να το βάλει ούτε ο Φορμίκα -σε δυο καλά σουτ που είχε όταν ο Αστέρας ισορρόπησε. Μπόρεσε να το βάλει ο Ράγιος όμως -με απευθείας σουτ που λίγοι μπορούν να πιάσουν και λίγοι τερματοφύλακες (στους οποίους δεν συμπεριλήφθηκε ο Λόπεθ) μπορούν ν' αποκρούσουν.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό του β' ημιχρόνου το ματς άρχιζε να σε... προσγειώνει στην (ελληνική) πραγματικότητα. Αυτή που θέλει τις ευκαιρίες να λείπουν και τη σκοπιμότητα να περισσεύει. Όσο ο Αστέρας λοιπόν ενδιαφερόταν κυρίως για να προστατέψει το σκορ, η αγχωμένη Βέροια έμοιαζε εγκλωβισμένη στους διαδρόμους που (δεν) υπήρχαν προς την περιοχή του. Μπορούσε, έτσι, ν' απειλεί μονάχα με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις.

Κι αφού η πρώτη λύση δεν της βγήκε (ο Φούλοπ έβγαλε δύσκολα το ωραίο σουτ του Καλτσά), η δεύτερη της έδωσε τελικά το γκολ που δικαιούτο. Έστω κι αν ο Ορέστες χρειάστηκε να πηδήξει... στο Θεό -έπειτα από εκτέλεση κόρνερ- για να το πετύχει. Μάταια όμως. Διότι ο Λάσλο Λένσε είχε αποφασίσει ν' αρχίσει άμεσα απόσβεση της μεταγραφής στον Αστέρα. Μπορεί λοιπόν ο Λόπεθ να του είπε «όχι» σε φοβερό βολέ λίγο πριν το 90'. Δεν μπόρεσε να του πει τίποτα όμως λίγο... μετά το 90', όταν εκμεταλλεύτηκε την άψογη μπαλιά του Κάφα και άφησε στον τόπο τη Βέροια.

Πηγή: sport-fm.gr