Θετικός σε ντόπινγκ ο Αρκούδας – Τι απαντάει ο ίδιος

Σοκ έχει προκαλέσει στην οικογένεια της ΑΕΚ, η είδηση ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Χρήστος Αρκούδας βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε μετά το ματς με τον ΟΦΗ το προπερασμένο Σάββατο. Πλέον αναμένεται η εξέταση και του δευτέρου δείγματος του ποδοσφαιριστή κι εφόσον βρεθεί κι αυτό θετικό, ο παίκτης θα τιμωρηθεί με πολύμηνο αποκλεισμό, όπως αναφέρει το sport-fm.gr.

Ο χρόνο της τιμωρίας θα εξαρτηθεί από την απολογία του ποδοσφαιριστή και από το αν αποδειχτεί πως έγινε από αγνοία ή  αμέλεια κι όχι με σκοπό να αυξήσει τις αθλητικές επιδόσεις του.

Σημειώνεται πως στην ΑΕΚ λένε πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο να τιμωρηθεί η ομάδα για τη συγκεκριμένη υπόθεση με αφαίρεση βαθμών ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ούτως ή άλλως δεν προβλέπονται κυρώσεις για το σύλλογο σε ανάλογες υποθέσεις, παρά μόνο αν αποδειχτεί ότι φέρει ευθύνη για τη χορήγηση απαγορευμένης ουσίας σε αθλητή/ες.

Τι απαντάει ο παίκτης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aek1924.gr, o παίκτης μετά το τέλος γεύματος στα Σπάτα, οι Λίνεν και Κολιάδης συνομίλησαν μαζί του για το θέμα που προέκυψε για να λάβουν την απάντηση του παίκτη: "Εγώ το μόνο που έχω πάρει είναι συμπλήρωμα διατροφής το οποίο έδειξα στους δειγματολήπτες".