Ήττα-θηλιά στο λαιμό του Πλατανιά

Πλήρωσε τις επιλογές του Άγγελου Αναστασιάδη να μην πάρει τους ανέτοιμους, όπως δήλωσε ο ίδιος, νεοαποκτηθέντες παίκτες μαζί του στην Ξάνθη ο Πλατανιάς, οι οποίοι όμως, σύμφωνα με τη διοίκηση, "θα κάνουν τη διαφορά στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Superleague".

Η ομάδα των Χανίων έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από τα Πηγάδια, δεχόμενη ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι επέδειξαν ψυχικά αποθέματα και κυριάρχησαν στον αγώνα, χάρη στη στρατηγική επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη να εμφανίσει την ΑΚριτική ομάδα με ενισχυμένο κέντρο από την αρχή της αναμέτρησης. Στον αντίποδα, χαμηλό βαθμό πηρε ο Άγγελος Αναστασιάδης, προβληματίζοντας τη διοίκηση της κρητικής ομάδας.

Η Ξάνθη είχε δοκάρι με τον Βάλλα στο 17' και σκόραρε στο 56' με τον Πάνο για το 1-0. Πρόκειται για καθοριστικό γκολ. Σημειώθηκε την ώρα που ο Πλατανιάς άρχισε να παίρνει τα ηνία του αγώνα.

Το 2-0 έγραψε με πέναλτι ο Μάνταλος. Η γκρίνια αρχίζει στους Κρητικούς, που από τη 13η θέση, φοβούνται ότι οι κυριακάτικες αναμετρήσεις του Άρη και της Βέροιας, ενδέχεται να τους φέρουν ακόμη και εντός επικίνδυνης ζώνης. Στον αντίποσα, η Ξάνθη "φτερούγισε" στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.