Ένας άνευρος και αναλώσιμος Παναθηναϊκός

Δεν έχει τελειωμό ο αγωνιστικός κατήφορος του Παναθηναϊκού. Ούτε ο... πιστός στρατιώτης Φάμπρι μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα του τριφυλλιού και η φετινή σεζόν μοιάζει να είναι η χειρότερη στην ιστορία της ομάδας.

Ο μόνος στόχος που είχε απομείνει στους πράσινους ήταν το κύπελλο Ελλάδος, από το οποίο αποκλείστηκε δίκαια εν τέλει, καθώς ο Πλατανιάς ήταν ανώτερος και στα δύο παιχνίδια, χάνοντας περισσότερες ευκαιρίες.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να προκριθεί παρά τις υπερβάσεις -και στους δύο αγώνες- των τερματοφυλάκων του, Καρνέζη και Καπίνο.

Η αγωνιστική κρίση στο τριφύλλι δε βαθαίνει μόνο, αλλά ουσιαστικά "καταπίνει" κάθε προσπάθεια ανόρθωσης που προκύπτει από μεμονωμένες εμφανίσεις ποδοσφαιριστών.

Από την άλλη, αυτό είναι λογικό καθώς ο κάθε παίκτης αισθάνεται απροστάτευτος και αναλώσιμος.

Ο Φάμπρι ήρθε για να δείξει ότι θα υπάρχει σεβασμός και τιμιότητα στις σχέσεις προπονητικού τιμ-παικτών, αλλά αποδεικνύεται πολύ λίγος για να προσφέρει το "ηλεκτροσόκ" που χρειάζεται και για το οποίο έχει πολλάκις μιλήσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

Ελλείψει άλλων στόχων για τη φετινή σεζόν, εκτός κι αν οι ήττες συνεχιστούν και στείλουν τους πράσινους σε επίπεδα... ΑΕΚ, καλό θα ήταν να... πεταχτεί η φετινή σεζόν στα σκουπίδια, να αγωνιστούν νέοι και άφθαρτοι παίκτες με στόχο την ποδοσφαιρική άνδρωσή τους και να ακολουθήσει γενικό ξεκαθάρισμα το προσεχές καλοκαίρι.

Στις τάξεις του Παναθηναϊκού δε φαίνεται να υπάρχει σκέψη για πρόστιμο προς στιγμήν. Το ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι κάποιοι βασικοί να κάνουν ατομικό πρόγραμμα και να τεθούν ουσιαστικά εκτός ομάδας. Οι διακανονισμοί που θα πρέπει να υπογραφούν με κάποιους ποδοσφαιριστές δεν επιτρέπουν να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, αν και υπάρχουν φωνές εντός του διοικητικού σχήματος που προτείνουν να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα με την ομάδα των νέων, κάτι που όμως δε μοιάζει να ευοδώνεται.