Και οι 11 είναι υπέροχοι!

Την κορυφαία ενδεκάδα για το 2012 ανακοίνωσε η UEFA, σύμφωνα με την ψηφοφορία στην οποία μετείχαν οι χρήστες του διαδικτύου που επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

O αριθμός των ψήφων έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς έφτασε τους 5,3 εκατομμύρια, ο οποίος ήταν αυξημένος κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Οι δύο αιώνιοι»αντίπαλοι στην Ισπανία, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, είχαν την τιμητική τους, καθώς από κάθε σύλλογο επελέγησαν τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Ένα μέλος της ομάδας θα λάβει επιταγή 100.000 ευρώ από την UEFA, την οποία θα δωρίσει στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Η καλύτερη ενδεκάδα του 2012 για τους χρήστες της ιστοσελίδας της UEFA έχει ως εξής:

Τερματοφύλακας: Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης/Εθνική Ισπανίας)

Αμυντικοί: Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης/Εθνική Ισπανίας), Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα/Εθνική Ισπανίας), Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν/Παρί Σεν Ζερμέν), Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου/Εθνική Γερμανίας)

Μέσοι: Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα/Εθνική Ισπανίας), Τσάβι Ερνάντεθ (Μπαρτσελόνα/Εθνική Ισπανίας), Αντρέα Πίρλο (Γιουβέντους/Εθνική Ιταλίας), Μεσούτ Οζίλ (Ρεάλ Μαδρίτης/Εθνική Γερμανίας)

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης/Εθνική Πορτογαλίας)

 

Σχετικά Tags
UEFA