Σε Ριζούπολη και Γ. Καραϊσκάκης τα βλέμματα

Δύο αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τετάρτης για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Καβάλα στις 20:00, ενώ τρεις ώρες νωρίτερα,στις 17:00, θα ξεκινήσει η αναμέτρηση της Ριζούπολης ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πανθρακικό.

Οι ερυθρόλευκοι επιδιώκουν να αποκτήσουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα, εν όψει της ρεβάνς στις 30 Ιανουαρίου στο Ανθή Καραγιάννη. Ωστόσο, όπως έχει προκύψει από τις δοκιμές στις προπονήσεις Δευτέρας και Τρίτης, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προτίθεται να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Σε ό,τι αφορά την έτερη ομάδα της Superleague, ο Πανθρακικός ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς τον Μαραμά Βαϊρουά και δεν θα έχει εύκολο απόγευμα απέναντι στην ανανεωμένη και επικίνδυνη "ελαφρά ταξιαρχία", η οποία έχει εμφανίσει έως τώρα ένα πολύ καλό σύνολο στη Football League, ευρισκόμενη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Θρακιώτικη ομάδα είναι ανώτερη, σαφώς πιο ποιοτική, αλλά μέχρι τώρα η διοργάνωση του Κυπέλλου αποτέλεσε πεδίο μεγάλων εκπλήξεων, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα εκείνα της Καλλιθέας και του Φωστήρα. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή, στις 31 Ιανουαρίου 2013.