Ελλάδα ή Αλβανία; Το δίλημμα του Έργκους Κάτσε

Χαρακτηρίστηκε από τον Γιώργο Δώνη ως παίκτης-αποκάλυψη. Ο Ζήσης Βρύζης τον έχρισε "βαρόμετρο" για την απόδοση του Δικεφάλου του Βορρά. Κέρδισε το σεβασμό του Ιβάν Σαββίδη, αν και μικρός το δέμας και ως προς την ηλικία. Μεγάλη εκτίμηση για το πρόσωπό του -και τη δουλειά του εντός αγωνιστικού χώρου- τρέφει ο Φερνάντο Σάντος.

Ο λόγος γίνεται για τον Έργκους Κάτσε. Ο βοηθός προπονητή της εθνικής Αλβανίας, Πάολο Τραμεντζάνι βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε ενδελεχώς τον μέσο του ΠΑΟΚ και η κλήση από τον ομοσπονδιακό προπονητή των γειτόνων, Τζιάνι ντε Μπιάζι δεν άργησε να έρθει.

Μόλις ήρθε, άρχισαν και τα διλήμματα. Ο νεαρός αμυντικός μέσος του Δικεφάλου του Βορρά γνωρίζει το θαυμασμό του Σάντος. Αντιλαμβάνεται τον ανταγωνισμό, αλλά συνάμα και την ευκαιρία να αγωνιστεί στην εθνική Ελλάδος. Να φορέσει το εθνόσημο της χώρας όπου μεγάλωσε και ανδρώθηκε και όχι αυτής στην οποία γεννήθηκε.

Κάπου εκεί τον... τσουρουφλίζουν οι φλόγες της αγωνίας. Πολλά καλά λόγια και εγκώμια ακούγονται και πλέκονται γι' αυτόν. Τα μάτια του Σάντος επάνω του φαντάζουν ως κάτι δεδομένο. Από την άλλη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει κάνει κάποια επίσημη κίνηση προς την πλευρά του 19χρονου ποδοσφαιριστή. Κι αν το σκεφτεί κανείς, η πρόκληση της Αλβανίας του έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα. Είναι εκεί και τον περιμένει.

"Είναι μια δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρω. Έχω μια εβδομάδα περιθώριο", δήλωνε την Τρίτη ο μέσος των Θεσσαλονικέων, που εμφανίζεται διχασμένος. Να δεχτεί ή να απορρίψει την πρόταση του Ντε Μπιάζι; Η πρώτη επιλογή δε θα έχει γυρισμό. Μπορεί να μην έχει ούτε και η δεύτερη, αν ο Ιταλός προπονητής πάρει προσωπικά μια πιθανή άρνηση του 19χρονου. Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για τη διεθνή καριέρα του Έργκους Κάτσε.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει κίνηση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία τελικά να βγάλει από την πολύ δύσκολη θέση τον νεαρό ποδοσφαιριστή.