“Εύθραυστο” προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό

Νικηφόρο, αλλά όχι και ιδανικό, ήταν το ντεμπούτο του Φάμπρι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, καθώς το Τριφύλλι επικράτησε του Πλατανιά στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των 16 του Κυπέλλου, όμως το 2-1 κάθε άλλο παρά σιγουριά εμπνέει εν όψει του επαναληπτικού, που θα διεξαχθεί στα Χανιά.

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός, καθώς στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση άνοιξαν το σκορ, με ωραία κεφαλιά του Σο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σεϊταρίδη.

Προς το τέλος του ημιχρόνου οι Πράσινοι έγιναν απειλητικοί με τον Τοτσέ στο 40' και τον Σισοκό στο 43', όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το 65', όταν ο Τοτσέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντόε και με σουτ πάνω στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε ένα σκορ ασφαλείας εν όψει του επαναληπτικού, στο 82' ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πίντο πάνω στον Ναζλίδη, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος παίκτης, γράφοντας το τελικό 2-1 και δίνοντας ελπίδες πρόκρισης στους Κρητικούς.

Σε παιχνίδι που διεξήχθη νωρίτερα για τη φάση των 16, Ολυμπιακός Βόλου και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με τους Αρκάδες να παίρνουν προβάδισμα για την πρόκριση.