Πουρσανιδης: “Χρειάζεται χρόνος για να δέσει ο Ολυμπιακός”

Για την χθεσινή εικόνα του Ολυμπιακού με τη Σάλκε και την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, μίλησε χθες ο Ηλίας Πουρσανίδης.

Ο παλαίμαχος παίχτης των ερυθρολεύκων τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως η χθεσινή εμφάνιση των ερυθρολεύκων δεν ήταν ικανοποιητική και ίσως όπως είπε πρέπει να περάσει χρόνος προκειμένου να δέσει η ομάδα.

“Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη η χθεσινή εμφάνιση. Μετά τις αλλαγές που έγιναν σε βασικές θέσεις, όπως στην άμυνα και στα χαφ. Δεν περίμενα να δω κάτι τόσο φοβερό και να κερδίσει μία ομάδα όπως είναι η Σάλκε. Περίμενα να παίξει λίγο καλύτερα, αλλά όχι αυτή την εμφάνιση. Παίζοντας με την Σάλκε φαινόταν να γίνεται ένα ματς τακτικής και πάνω που ισοφαρίζει λίγο έλειψε να έχει δεχθεί άλλα δύο τέρματα”

Σχετικά με την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Πουρσανίδης ελπίζει σε μια καλύτερες μέρες. Θεωρεί πως οι περισσότερες ομάδες παρόλο που στηρίζονται σε νεαρούς παίχτες βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να υπάρξει βελτίωση.

Όσον αφορά τις συγκρίσεις που υπάρχουν ανάμεσα στο Ζαρντίμ και το Βαλβέρδε δηλώνει: “Δεν χρειάζεται να ξεχωρίσουμε Ελλάδα και Ευρώπη. Χρειάζεται να δούμε αν ο Ολυμπιακός είναι όπως πρέπει αγωνιστικά ανεξάρτητα από το που παίζει. Πέρσι τέτοια εποχή λέγαμε τα ίδια για τον Βαλβέρδε. Πρέπει να στηρίξουμε τον προπονητή και την ομάδα. Είναι διαφορετικός από τον Βαλβέρδε, αλλά πέρσι βλέπαμε από την αρχή τη φιλοσοφία της ομάδας. Αυτό περιμένω να δω από τον Ζαρντίμ. Δεν ξέρουμε τώρα τι ακριβώς ζητάει. Μπορεί και αυτός να ζητάει πρέσινγκ ψηλά και να μην βγαίνει στην ομάδα”.