Πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού για εκτεταμένα επεισόδια

Ελήφθη υπόψη η έκθεση της αστυνομίας

Δίωξη κατά του Ολυμπιακού για «εκτεταμένα επεισόδια», για όσα συνέβησαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα στο Καραϊσκάκη άσκησε ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης.

Ο κανονισμός ορίζει…

α) Για τα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου προβλέπεται πρόστιμο 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ.

β) Για τα επεισόδια που έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια προβλέπεται πρόστιμο 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ.

Για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, προβλέπεται και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία ή δύο αγωνιστικές.

Σημειώνεται ότι ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης εμπλέκεται μόνο με τα εκτεταμένα επεισόδια. Δηλαδή δεν εντάσσονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους τα όσα έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα του διαιτητή και στην έκθεση του παρατηρητή αγώνα. Το πώς αυτά θα εκτιμηθούν από τα δικαστικά όργανα, θα γίνει γνωστό, όταν γίνει η κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης κ. Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, νομίμως εκπροσωπούμενης, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α', β', γ'), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ ΑΕ, 13/4/2017).