Είχε… πλεονέκτημα η ΑΕΚ κόντρα στον Πλατανιά

Με 3-0 επικράτησε η Ένωση της κρητικής ομάδας και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Δεν έμπλεξε σε περιπέτειες η ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στο 3-0 κόντρα στον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ και συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. 

Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου, το οποίο κέρδισε ο Μάνταλος ύστερα από μαρκάρισμα του Μπανανά, ο οποίος αντίκρισε κακώς απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Σιδηρόπουλο. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φάση, καθώς στο δεξί πόδι του Μάνταλου δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή, αλλά μπορεί να τον βρίσκει ο Μπανανά με το αριστερό του πόδι στο αριστερό γόνατο. Αυτή όμως είναι μία υπόθεση, η οποία δεν φαίνεται καθαρά στο ριπλέι. 

Από εκεί και πέρα τα πάντα έγιναν πανεύκολα για τους παίκτες του Χιμένεθ, που καθάρισαν ουσιαστικά την πρόκριση με ωραίο γκολ του Αραούχο στο 28ο λεπτό. Η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να πατήσει γκάζι, έπαιζε προσεκτικά αλλά και χαλαρά, την στιγμή που οι Χανιώτες είχαν εγκαταλείψει. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το 59ο λεπτό ύστερα από ωραία προσπάθεια του Γιόχανσον μετά από κάθετη του Αϊντάρεβιτς.

Πηγή: sport-fm.gr