ΠΑΟ – Ξάνθη 1 – 2: Βόμβα στη Λεωφόρο

Με εξαιρετικά γκολ των Λούκας και Βασιλακάκη

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Ξάνθη 1-2 στη Λεωφόρο και θα πέσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Τα γκολ της Ξάνθης σημείωσαν Λούκας και Βασιλακάκης, ενώ για τον Παναθηναϊκό μείωσε ο Λέτο. 
 
Μοιραίος παίκτης για τον Παναθηναϊκό, αποδείχτηκε πάντως ο τερματοφύλακάς του, που και στα δύο γκολ της Ξάνθης βρέθηκε εκτός εστίας! Γενικά η εικόνα των πρασίνων ήταν κακή καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του παιγνιδιού δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους και να κάνει ευκαιρίες απέναντι στην οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Λουτσέσκου.
 

Οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή της Ξάνθης

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε στην κάμερα της NOVA: "Παίξαμε πολλά παιχνίδια που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Σήμερα σημειώσαμε δύο πολύ όμορφα γκολ. Υπήρχε τεράστια βοήθεια από τους παίκτες. Δεν είδα κάποια ουσιαστική ευκαιρία από τον Παναθηναϊκό ούτε στο πρώτο, ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Το μόνο που είδα ήταν κάποιες ψηλές μπάλες και κάποια πίεση. Αποκρούσαμε τις μπαλιές πολύ καλά.Έχω και κάποια σχόλια για τον διαιτητή, αλλά προτιμώ να το αφήσω εδώ".

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

 
Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (Νιέτο), Βασιλακάκης (Καρασαλίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Καμαρά
 
Παναθηναϊκός: Στιλ, Σάμπα, Μολέδο, Μέστο, Χουλτ, Λεντέσμα (Ρινάλντι), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Λουντ (Εμποκού), Γουακάσο (Λέτο), Μπεργκ