Καρδιοχτύπησε, αλλά… νίκησε: Παναθηναϊκός – Αστέρας 3-1

Τρία πέναλτι και ένα γκολ από τα... αποδυτήρια έκριναν το ματς - Με δέκα παίκτες έπαιζαν οι Αρκάδες από το 56'

Σε ένα παιχνίδι με ένα γκολ... από τα αποδυτήρια και τρία (!) πέναλτι, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης, επιστρέφοντας στις νίκες μετά το στραβοπάτημα της προηγούμενης αγωνιστικής στη Superleague κόντρα στον Παναιτωλικό.

Πριν καν συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα αγώνα (για την ακρίβεια, στο 23ο δευτερόλεπτο!) ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ του Λουντ, δείχνοντας από νωρίς τις... άγριες διαθέσεις των “πρασίνων”.

Οι παίκτες του Αστέρα έμοιαζαν να μην μπορούν να συνέλθουν από το γρήγορο γκολ, και όταν αργότερα ισορρόπησαν το παιχνίδι δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν ξανά τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 38' να κερδίσουν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη πάνω στον Βιγιαφάνιες, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λεντέσμα για το 2-0.

Οι Αρκάδες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, απειλώντας στο 47' και στο 52' με τον Καλτσά, και μολονότι η αποβολή του Φαρίνια στο 56' (φαίνεται να φτύνει τον Κουτρουμπή) φαινόταν να είναι η... χαριστική βολή γι' αυτούς, κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 65', όταν ο Ιβάνοφ ανέτρεψε τον Τσουκαλά μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Ιωαννίδης, μειώνοντας σε 2-1.

Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη φάση ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Στανισάβλιεβιτς να καθυστερεί προ του Στιλ και τον Ζέκα να σταματά αμέσως μετά με εξαιρετικό τάκλιν τον Τσιλιανίδη.

Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει, αψηφώντας το αριθμητικό μειονέκτημα, όμως όχι μόνο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, αλλά στο 86' ο Στανισάβλιεβιτς ανέτρεψε τον Χουλτ μέσα στην περιοχή, με τον Λεντέσμα να εκτελεί και πάλι εύστοχα το πέναλτι και να γράφει το τελικό 3-1 και τους Αρκάδες να μένουν χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα, έχοντας υποστεί τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Σε άλλο παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Superleague, Πλατανιάς και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, με τους Αγρινιώτες να φτάνουν κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, στο 59' με το σουτ του Ουαρντά από πλεονεκτική θέση που πέρασε άουτ και στο 88' με τον Μαρκόφσκι, που δεν κατάφερε να νικήσει τον Σωτηρίου στο τετ α τετ.