Επιτυχής η επέμβαση στον Βιλανόβα

Επιτυχής ήταν η εγχείρηση αφαίρεσης κακοήθους όγκου από την παρωτίδα του προπονητή της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα.

Η ισπανική ομάδα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, όπου αναφέρεται ότι όλα πήγαν βάσει προγράμματος.

Ο 44χρονος προπονητής θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες και στη συνέχεια για έξι εβδομάδες, θα υποβάλλεται σε συμπληρωματική συνδυαστική χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

Τη θέση του στον πάγκο της Μπάρτσα καταλαμβάνει ο Τζόρντι Ρόουρα.

“Η επέμβαση ήταν επιτυχής και πήγε όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Η πορεία της υγείας του θα καθορίσει και το χρονικό διάστημα παραμονής του στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του Βιλανόβα, ο Τζόρντι Ρόουρα θα έχει την τεχνική ευθύνη της πρώτης ομάδας”, αναφέρει η ανακοίνωση της ισπανικής ομάδας. Ο 45χρονος Ρόουρα έγινε βοηθός του Βιλανόβα όταν ο τελευταίος ανέλαβε πρώτος προπονητής πριν από έξι μήνες, μετά την αποχώρηση του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Ρόουρα είναι παλιός παίκτης της Μπαρτσελόνα, όπως άλλωστε ο Βιλανόβα αλλά και ο Γκουαρντιόλα.

“Το πρώτο μήνυμα που πήραμε ήταν ότι η επέμβαση πήγε καλά. Ελπίζουμε ότι ο Τίτο θα είναι και πάλι πίσω μαζί μας το συντομότερο δυνατό. Όταν μάθαμε ότι χρειαζόταν να υποβληθεί και πάλι σε επέμβαση, ήταν κάτι πολύ σκληρό για μας. Όμως, μας εξήγησε ο ίδιος τα πάντα και αυτό μας έδωσε δύναμη”, δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας, Κάρλες Πουγιόλ και πρόσθεσε για τον Ρόουρα: “Είμαστε σε καλά χέρια, πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε όπως γνωρίζουμε”.

Ο προπονητής των μπλαουγκράνα είχε υποβληθεί στην πρώτη αφαίρεση όγκου στην παρωτίδα το Νοέμβριο του 2011, αλλά σε μία από τις τελευταίες εξετάσεις οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπήρξε υποτροπή. Κάτι που έγινε γνωστό την Τετάρτη με τους γιατρούς να παίρνουν την απόφαση να χειρουργηθεί ο τεχνικός της “Μπάρτσα” το συντομότερο δυνατό.

Το βίντεο της Μπάρτσα για τον προπονητή της: