Νειμάρ μετά το χρυσό: Δεν θέλω να είμαι πια αρχηγός της Βραζιλίας

Η Βραζιλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο, νικώντας στον τελικό με 5-4 στα πέναλτι την Γερμανία

 O Νειμάρ αυτή την φορά και έκλαψε και γέλασε. Στο αποφασιστικό πέναλτι, μετά τον τελικό, μαζί με τον κόσμο. Η Βραζιλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο, νικώντας στον τελικό με 5-4 στα πέναλτι την Γερμανία (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).

Η τηλεόραση της Βραζιλίας, τον πλησίασε αμέσως και εκείνος είπε εκείνο που αισθανόταν, μίλησε για τις αναφορές του: "Ο Θεός, η οικογένεια, οι φίλοι. Δεχθήκαμε κριτική, αλλά έχουμε απαντήσει με ποδόσφαιρο. Είναι μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου". Στη συνέχεια, η φράση έκπληξη: "Μίλησα με την οικογένειά μου και αποφασίσαμε: από τώρα δεν θέλω να είμαι πλέον ο αρχηγός της Βραζιλίας". 

 Ο προπονητής της Βραζιλίας Ροζέριο Μικάλε στη συνέντευξη Τύπου, δεν θέλησε αλλά και δεν μπορούσε να κρύψει τα συναισθήματά του: «Πώς νιώθω; Είναι ένα μείγμα συναισθημάτων. Είμαι πολύ χαρούμενος. Υπάρχει υπερηφάνεια που μοιραζόμαστε αυτό το χρυσό με τον Νειμάρ. Είναι σημείο αναφοράς για το ποδόσφαιρο μας και στα πέναλτι εκτέλεσε πολύ καλά, όπως όλοι οι άλλοι. Εγώ αποφάσισα να είναι αρχηγός σε αυτή την ομάδα, μου φάνηκε το πιο κατάλληλο πρόσωπο. Είναι ένας ηγέτης και έχει δείξει ωριμότητα,» τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον μου, θα συνεχίσω να εργάζομαι. Είναι ένας λόγος υπερηφάνειας για την εθνική και τους φιλάθλους της Βραζιλίας. Μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη υπερηφάνεια, έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Επρεπε να απαντήσουμε. Το κάναμε,» συμπλήρωσε. 

Ο Γερμανός προπονητής Χόρστ Χρούμπετς, ήταν ελάχιστα λυπημένος. Έχασε στον τελικό, αλλά γνώρισε μία ιδιαίτερη εμπειρία. «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, το είπα σε όλους. Χαμογελώ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κορυφαία στιγμή, η εμπειρία στο χωριό ήταν φανταστική. Ηταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μένοντας εδώ ήταν πολύ ωραία. Τώρα είναι η ώρα να  έρθει ένας νέος προπονητής, ας δούμε τι θα συμβεί,» είπ

Παρακαλούμε περιμένετε ...