Ενέκριναν την αύξηση κεφαλαίου και περιμένουν τον Φεϊζάλ

Παρουσία εκπροσώπου του πρίγκηπα Φεϊζάλ και τον Γιάννη Αλαφούζου διεξήχθη η γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου προκυρήχθηκε η προγραμματισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την οποία έχει εξαγγείλει ότι προτίθεται να καλύψει ο πρίγκιπας.

Η νομική εκπρόσωπος του Φεϊζάλ Αλ Σαούντ είναι η δικηγόρος Κασσιανή Μιχοπούλου. Αντίθετα, απουσιάζουν οι εν ενεργεία μέτοχοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι, ωστόσο, έχουν εκπροσώπηση.

Προβλέπεται η παραίτηση του δικαιώματος προτεραιότητας από τους μετόχους

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 28 εκατομμύρια ευρώ με τιμή μετοχής στα 0,33 ευρώ. Η συμφωνημένη διαδικασία προβλέπει την παραίτηση του δικαιώματος προτεραιότητας εκ μέρους των μετόχων για συμμετοχή στη διαδικασία, ώστε να αφεθεί ελεύθερο το πεδίο στον Σαουδάραβα πρίγκιπα για να καλύψει το ποσό και να πάρει τα ηνία της ΠΑΕ.

Οι άνθρωποι του συλλόγου θεωρούν πως, αν κι αυτή τη φορά δεν το κάνει και προφασιστεί οποιαδήποτε δικαιολογία θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια του κόσμου.

Η ευκαιρία του πρίγκιπα

Ο Γιάννης Αλαφούζος στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, τόνισε πως δεν πιστεύει σε πρίγκιπες: "Μας ήρθε ένα γράμμα από έναν πρίγκιπα με μεγάλο όνομα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι θέλει να επενδύσει. Έγινε λόγος για μια επιταγή που δεν την είδαμε αλλά τέλος πάντων. Ακούγεται εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής, αλλά υπάρχουν κάποιοι εκκεντρικοί Πρίγκιπες, οι οποίοι ενδεχομένως να θέλουν να επενδύσουν. Εμείς δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν ιδιωτική επιχείρηση γιατί εκπροσωπούμε 1,8 εκατομμύρια κόσμου. Ο Παναθηναϊκός είναι όπως η Ελλάδα, βλέπετε τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Κάναμε μεγάλα ανοίγματα και το ίδιο έγινε και στον Παναθηναϊκό".

"Επειδή η Συμμαχία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που προσδωκούσαμε, και οι μέτοχοι δεν έβαλαν χρήματα, εμείς θα δώσουμε την ευκαιρία στον πρίγκιπα να μπει, κάνοντας την ΑΜΚ στα 28 εκατομμύρια ευρώ", πρόσθεσε ο κ. Αλαφούζος.