Euro 2016: Η Γερμανία έσπασε την ιταλική κατάρα στα πέναλτι

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι, τα "πάντσερ" πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά

“Έσπασαν καρδιές” στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Ιταλία για τα προημιτελικά του Euro 2016, που όπως αποδείχθηκε δικαίως πολλοί χαρακτήριζαν... πρόωρο τελικό. Μετά από 120 λεπτά αγώνα (1-1) και μία συναρπαστική διαδικασία πέναλτι, την πρόκριση πήραν τελικά οι Γερμανοί, που έσπασαν την “κατάρα” των νοκ άουτ παιχνιδιών κόντρα στην Ιταλία (δεν την είχαν νικήσει ποτέ σε νοκ-άουτ παιχνίδι μεγάλης διοργάνωσης).

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν “κουμπωμένες” στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας έμφαση στην άμτνα, και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 40ό λεπτό δεν είχε υπάρξει ουσιαστικά καμία αξιοσημείωτη φάση.

Ωστόσο, μέσα σε λίγα λεπτά έγινε... χαμός. Στο 41' ο Γκόμες με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κίμιχ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Μίλερ, που από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπουφόν. Και στο 43' ήταν η σειρά των Ιταλών να απειλήσουν, με το σουτ του Στουράρο που κόντραρε στα σώματα και πέρασε δίπλα από την εστία του Νόιερ.

Παρ' όλα αυτά, οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το 0-0, και όταν επέστρεψαν για το δεύτερο μέρος ήταν τα “πάντσερ” που φάνηκαν πιο ορεξάτα, και μάλιστα στο 54' “άγγιξαν” το 1-0, με τον Φλορέντσι να απομακρύνει με... τακουνάκι στη γραμμή το σουτ του Μίλερ!

Αυτό που δεν έκανε ο Μίλερ στο 54' το έκανε τελικά ο Οζίλ στο 65': Ο Γκόμες έστρωσε με φοβερή πάσα την μπάλα στον Έκτορ, που έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μπονούτσι και έφτασε στα πόδια του Οζίλ, που δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς.

Μάλιστα, στο 68' οι Γερμανοί θα μπορούσαν να είχαν “καθαρίσει” το παιχνίδι, με την απίθανη έμπνευση του Γκόμες, ο οποίος προσπάθησε να νικήσει με πονηρό τακουνάκι τον Μπουφόν, όμως ο Ιταλός γκολκίπερ απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ.

Στη συνέχεια οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοσή τους, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο ήρθε στο 77', όταν μετά από σέντρα του Φλορέντσι και κεφαλιά του Κιελίνι η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Μπόατενγκ, με τον διαιτητή να υποδεικνύει αμέσως το σημείο του πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπονούτσι, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το σκορ αυτό δεν άλλαξε στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Όμως και στο επιπλέον 30λεπτο δεν είδαμε πολλά πράγματα, με την κούραση να βαραίνει τα πόδια των παικτών και τελικά τη διαδικασία των πέναλτι να έρχεται αναπόφευκτα να δώσει τη λύση.

Η διαδικασία των πέναλτι αποδείχθηκε... ακόμα πιο ψυχοφθόρα απ' ό,τι συνήθως, καθώς χρειάστηκαν 18 (!) εκτελέσεις για να αναδειχθεί τελικά ο νικητής, που ήταν η Γερμανία, με τον Νταρμιάν να είναι ο μοιραίος παίκτης για τη Σκουάντρα Ατζούρα, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει από τη βούλα τον Νόιερ, ενώ ο Έκτορ στο τελευταίο πέναλτι ευστόχησε, στέλνοντας τα “πάντσερ” στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσουν τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Ισλανδία.

Η σειρά των πέναλτι:

Ινσίνιε 0-1
Κρόος 1-1
Τζάτζα άουτ
Μίλερ απέκρουσε ο Μπουφόν
Μπαρτζάλι 1-2
Οζίλ δοκάρι
Πελέ άουτ
Ντράξλερ 2-2
Μπονούτσι απέκρουσε ο Νόιερ
Σβαϊνστάιγκερ άουτ
Τζακερίνι 2-3
Χούμελς 3-3
Παρόλο 3-4
Κίμιχ 4-4
Ντε Σίλιο 4-5
Μπόατενγκ 5-5
Νταρμιάν απέκρουσε ο Νόιερ
Έκτορ 6-5