Euro 2016: Οι κόκκινοι δράκοι της Ουαλίας… κατάπιαν το Βέλγιο!

Ιστορική πρόκριση (και μάλιστα με ανατροπή!) για τους Ουαλούς, που επικράτησαν με 3-1

Λίγοι πίστευαν ότι η Ουαλία θα περνούσε από τη φάση των ομίλων του Euro 2016, και ακόμα λιγότεροι περίμεναν να φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Κι όμως, η Ουαλία συνεχίζει να... τρελαίνει κόσμο: Οι “Κόκκινοι Δράκοι” πέταξαν εκτός συνέχειας και το Βέλγιο, παίρνοντας τη νίκη με 3-1 και εξασφαλίζοντας μία ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου τους περιμένει η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ποντάροντας όπως πάντα στη δυνατή τους επίθεση, οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 7ο λεπτό έχασαν μία πραγματικά τρελή τριπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ: από τη σέντρα του Λουκάκου ο Καράσκο βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Χένεσι απέκρουσε. Η μπάλα έφτασε στον Μενιέ, που σούταρε, με τον Τέιλορ να απομακρύνει πάνω στη γραμμή, τον Αζάρ να παίρνει το ριμπάουντ, αλλά το σουτ του να κοντράρει πάνω στα σώματα!

Αυτό που δεν κατάφεραν οι Βέλγοι στο 7' το κατάφεραν λίγα λεπτά αργότερα, στο 13ο λεπτό, με ένα εκπληκτικό γκολ του Ναϊνγκολάν. Ο άσος της Ρόμα έπιασε φοβερό σουτ από τα 25 μέτρα, με τον Ουαλό γκολκίπερ να μην έχει κανένα περιθώριο αντίδρασης, και άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι.

Αν και αρχικά η Ουαλία φάνηκε μουδιασμένη από το γκολ που δέχθηκε, σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της και πίεζε όλο και περισσότερο, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση στπ 25' με την απίστευτη απόκρουση του Κουρτουά στο κοντινό σουτ του Τέιλορ.

Όμως ακόμα και ο Κουρτουά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να γλιτώσει τους Βέλγους στη φάση του 30', όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Γουίλιαμς πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι Βέλγοι θύμισαν και πάλι την εξαιρετική ομάδα που είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όταν έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με την εξ επαφής κεφαλιά του Λουκάκου που πέρασε άουτ στο 48' και με το πολύ καλό σουτ του Αζάρ που πέρασε ελάχιστα άουτ στο 50', και όλα έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχαιναν το 2-1.

Μόνο που τελικά το γκολ ήρθε... από την άλλη πλευρά του γηπέδου! Στο 55' ο Ρόμπσον Κανού έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, “άδειασε” με φοβερή κίνηση τους αμυντικούς του Βελγίου και πλάσαρε ωραία τον Κουρτουά, βάζοντας μπροστά τους “Κόκκινους Δράκους”.

Μην έχοντας και άλλη επιλογή, οι Βέλγοι βγήκαν μπροστά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, και στάθηκαν άτυχοι στο 74', όταν η κοντινή κεφαλιά του Φελαϊνί πέρασε άουτ, ενώ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 83', όταν ο Γουίλιαμς ανέτρεψε τον Ναϊνγκολάν μέσα στην περιοχή, όμως το πέναλτι δεν δόθηκε.

Και δύο λεπτά αργότερα, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ουαλία “καθάρισε” το παιχνίδι με τον Βόουκς να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά και να σφραγίζει την ιστορική πρόκριση των Ουαλών στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Ο ημιτελικός της Ουαλίας με την Πορτογαλία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 10 το βράδυ, και τα άσχημα νέα για τους Ουαλούς είναι ότι από το παιχνίδι θα απουσιάσει ο Άαρον Ράμσεϊ, που δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο ματς με το Βέλγιο και συμπλήρωσε κάρτες.