Euro 2016: Οι Άγγλοι έπαιζαν μόνοι τους και… βγήκαν δεύτεροι!

Στην κορυφή του 2ου Ομίλου η Ουαλία, που σάρωσε με 3-0 την κακή Ρωσία

Την πρώτη θέση στον 2ο Όμιλο του Euro 2016 κατέκτησε η Ουαλία με την επιβλητική της νίκη με 3-0 επί της Ρωσίας, εκμεταλλευόμενη το 0-0 της Αγγλίας με τη Σλοβακία, και πλέον στη φάση των 16 θα αντιμετωπίσει μία από τις καλύτερες τρίτες της φάσης των ομίλων, ενώ οι Άγγλοι θα βρουν στο δρόμο της τον δεύτερο του 6ου Ομίλου (Ουγγαρία, Ισλανδία, Πορτογαλία ή Αυστρία).

Στην Τουλούζ, οι Ουαλοί έκαναν “πάρτυ” κόντρα σε μία Ρωσία που... δε βλεπόταν, και το 3-0 μάλλον αδικεί τους “Δράκους”, με βάση την εικόνα του αγώνα.

Το σκορ άνοιξε στο 11' ο Ράμσεϊ με εξαιρετικό τελείωμα, μετά από άψογη κάθετη πάσα του Άλεν, ενώ στο 20' ο Μπέιλ “σέρβιρε” στον Τέιλορ, που με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ακινφέεφ για το 2-0.

Οι Ρώσοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν στο 27', με τον Τζιούμπα να μην μπορεί να νικήσει τον Χένεσεϊ στο τετ α τετ, ενώ στο 30' ήταν και πάλι η σειρά των Ουαλών να απειλήσουν, με τον Ακινφέεφ να αποκρούει δύσκολα με τα πόδια το σουτ του Βόουκς.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους Ουαλούς να είναι πιο δραστήριοι και να απειλούν με τον Μπέιλ στο 55', προτού ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης στο 67' γίνει αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Ράμσεϊ και στείλει την μπάλα να αναπαυθεί για τρίτη φορά στα δίχτυα της Ρωσίας...

Από εκεί και μετά το παιχνίδι είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με το 3-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Στο ματς του Ζοφρέ Γκισάρ, η Αγγλία έπαιζε... μόνη της κόντρα στη Σλοβακία, που όμως κατάφερε να κρατήσει το 0-0, ένα σκορ που της δίνει πιθανότατα το “εισιτήριο” για τους 16 της διοργάνωσης, ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Ο Βάρντι (που για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός) είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι μόλις στο 5ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα άουτ μετά από σέντρα του Κλάιν, ενώ στο 17' ο Βάρντι και πάλι βγήκε “φάτσα” με το γκολ, βγαίνοντας στην πλάτη της σλοβάκικης άμυνας, όμως νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κόζατσικ.

Στο 33' ήταν και πάλι ο Κόζατσικ που κράτησε όρθια τη Σλοβακία, αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Λαλάνα, όπως και στο 54', στο σουτ του Κλάιν.

Στο 61' το ρόλο του... σωτήρα της Σλοβακίας ανέλαβε ο Σκρτελ, που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το σουτ του Άλι.

Παρά το γεγονός ότι οι Άγγλοι συνέχισαν να πιέζουν, οι Σλοβάκοι κράτησαν τελικά το 0-0, που απ' ό,τι φάνηκε ήταν και ο μοναδικός τους στόχος...

Η τελική βαθμολογία του 2ου Ομίλου:

Ουαλία 6
Αγγλία 5
Σλοβακία 4
Ρωσία 1

Προκρίνονται η Ουαλία ως πρώτη και η Αγγλία ως δεύτερη, ενώ η Σλοβακία θα περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.