Euro 2016: Ταύροι σε υαλοπωλείο οι Ισπανοί, διέλυσαν την Τουρκία

Οι "Φούριας Ρόχας" έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στους Τούρκους, και... σταμάτησαν στο 3-0

Εύκολο έργο είχε η Ισπανία απέναντι στην Τουρκία. Οι Φούριας Ρόχας ζευγάρωσαν τις νίκες τους στο Euro 2016, επικρατώντας άνετα με 3-0, και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους 16 της διοργάνωσης, την οποία κατέκτησαν τόσο το 2008 όσο και το 2012.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε μέσα σε λιγότερα από πέντε λεπτά: στο 34' ο Μοράτα με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Νολίτο, άνοιξε το σκορ, ενώ στο 37' ο Νολίτο εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Τοπάλ και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.

Νωρίτερα, οι Ισπανοί είχαν προειδοποιήσει με το δοκάρι που είχαν στο 11ο λεπτό μετά από μπαλιά του Ζόρντι Άλμπα, αλλά και με το ωραίο μακρινό σουτ του Νολίτο στο 29' που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι... υπνωτισμένοι Τούρκοι έμοιαζαν ανήμποροι να τα βάλουν με τους σαφώς ανώτερους Ισπανούς, και στο 48' δέχθηκαν και τρίτο γκολ, και πάλι με σκόρερ τον Μοράτα, αν και το... μισό γκολ ανήκει στον Ινιέστα που δημιούργησε τη φάση.

Μετά και το 3-0 οι Ισπανοί κατέβασαν ταχύτητα, αφήνοντας περισσότερους χώρους στους Τούρκους, που όμως πέρα από ένα σουτ του Γιλμάζ στο 52' που πέρασε άουτ και μία φάση στο 88', όταν ο Σαχάν καθυστέρησε να κάνει το σουτ και κόπηκε, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και απλώς... κράτησαν το 3-0, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τους οδηγεί εκτός συνέχειας στη διοργάνωση. Αντίθετα, οι Ισπανοί έχουν ήδη προκριθεί στους 16, και με μία ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι με την Κροατία θα κατακτήσουν και την πρώτη θέση στον όμιλό τους.