Euro 2016: Απίστευτη αυτοκτονία για την Κροατία, 2-2 με την Τσεχία

Αν και προηγούνταν με 2-0 μέχρι το 75', οι Κροάτες... κατάφεραν να ισοφαριστούν σε 2-2 - Ζωντανοί στη διεκδίκηση της πρόκρισης οι Τσέχοι

“Αυτοκτόνησε” η Κροατία κόντρα στην Τσεχία! Αν και η “Χρβάτσκα” κρατούσε τη νίκη-πρόκριση στα χέρια της, έχοντας προβάδισμα 2-0 μέχρι το 75', οι Τσέχοι “μίλησαν” στο τέλος, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και παίρνοντας τον βαθμό που τους κρατά ζωντανούς στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους 16 του Euro 2016.

Έχοντας από την αρχή του αγώνα την απόλυτη υπεροχή, οι Κροάτες έκαναν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 37', με τον Τσεχ να απομακρύνει δύσκολα το σουτ του Ράκιτιτς, και στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε και το γκολ, με τον Πέρισιτς να φεύγει στην αντεπίθεση και να πλασάρει εύστοχα τον Τσεχ για το 1-0.

Μάλιστα, πριν τη λήξη του ημιχρόνου, στο 42', ο Τσόρλουκα έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των Κροατών, σουτάροντας άουτ από πλεονεκτική θέση.

Όμως το δεύτερο γκολ ήταν απλά θέμα χρόνου, και ήρθε στο 59', όταν ο Μπρόζοβιτς έβγαλε τον Ράκιτιτς τετ α τετ με τον Τσεχ και εκείνος δεν αστόχησε, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Στη συνέχεια οι Τσέχοι έπαιξαν πιο ανοιχτά, προσπαθώντας να ξαναμπούν στο ματς, κάτι που κατάφεραν στο 76', όταν ο Ροζίτσκι “σημάδεψε” με ωραία σέντρα το κεφάλι του Σκόντα, που μείωσε σε 2-1.

Οι Κροάτες δεν... τρόμαξαν και έφτασαν κοντά σε ένα τρίτο γκολ στο 80' και στο 85' με τον Μπρόζοβιτς, με την μπάλα να κοντράρει και στις δύο περιπτώσεις.

Το παιχνίδι χάλασε στο 87', όταν από την κερκίδα των Κροατών εκτοξεύθηκαν δακρυγόνα και κροτίδες, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά το ματς.

Και λίγο μετά την επανέναρξη του ματς, έγινε η φάση που έκρινε το παιχνίδι: ο Βίντα βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Τόμας Νέτσιντ, ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Κροατία φτάνει τους 4 βαθμούς στον 4ο όμιλο, ενώ η Τσεχία πήρε τον πρώτο της βαθμό και με νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με την Τουρκία έχει ελπίδες για πρόκριση.