Euro 2016: Οι Δράκοι της Ουαλίας… έκαψαν τη Σλοβακία!

Στο ντεμπούτο τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, οι Ουαλοί επικράτησαν με 2-1 των Σλοβάκων

Νικηφόρο ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της Ουαλίας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, καθώς οι “Δράκοι” επιβλήθηκαν με 2-1 της Σλοβακίας σε παιχνίδι για τον 2ο Όμιλο και έκαναν ένα σημαντικό βήμα για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Το ιστορικό πρώτο γκολ της Ουαλίας σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πέτυχε το μεγάλο της αστέρι, ο Γκάρεθ Μπέιλ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 10ο λεπτό, κι ενώ μόλις στο 3ο λεπτό η Σλοβακία είχε χάσει μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, με τον Ντέιβις να απομακρύνει την τελευταία στιγμή την μπάλα στο σουτ του Χάμσικ.

Οι Σλοβάκοι ισοφάρισαν στο 61', σε μία φάση που δημιούργησε ο άσος του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος πέρασε δύο παίκτες και “σέρβιρε” στον Ντούντα (που είχε περάσει στο παιχνίδι μόλις ένα λεπτό νωρίτερα), που δεν αστόχησε και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1.

Όμως οι Ουαλοί δεν το έβαλαν κάτω, και μετά τη χαμένη ευκαιρία του Ράμσεϊ στο 73', με την κεφαλιά του από το ύψος της μικρής περιοχής να περνάει άουτ, έφτασαν τελικά στο 2-1 στο 81', με τον Ρόμπσον-Κανού, που είχε μπει σαν αλλαγή δέκα λεπτά νωρίτερα, να εκμεταλλεύεται την “ασίστ” του Ράμσεϊ και να νικάει τον Ντούριτσα.

Οι Σλοβάκοι στη συνέχεια πίεσαν για την ισοφάριση και έφτασαν πολύ κοντά στο 2-2 στο 86', όμως η κεφαλιά του Νέμεκ σταμάτησε στο δοκάρι, με την Ουαλία να κρατά μέχρι το τέλος την ιστορική νίκη της.