Εκκαθαρίσεις δια χειρός Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό

Νέες "μαύρες λίστες" φτιάχνει ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος του τριφυλλιού δεν έμαθε από την περίπτωση Κώστα Κατσουράνη και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες απομακρύνσεις ποδοσφαιριστών.

Ο κ. Αλαφούζος προσπαθεί με αλλεπάλληλα "ηλεκτροσόκ" να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να "ξυπνήσει" το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται στο ναδίρ του. Ωστόσο, είναι δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στην ανάληψη ηγετικών πρωτοβουλιών και την επίδειξη δύναμης προς πάσα κατεύθυνση, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει ο πρίγκηπας Φεϊζάλ, τον οποίο, όσο κι αν φαινομενικά τονίζει πως δεν υπολογίζει, εντούτοις δείχνει να του δίνει μεγάλη σημασία.

Διαβεβαιώσεις ζητεί ο πρίγκηπας Φεϊζάλ για τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Ο πρίγκηπας, για να βάλει χρήματα στον Παναθηναϊκό, ζητεί την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Η απάντηση αναμένεται εντός της ημέρας της Τρίτης από την πράσινη ΠΑΕ, η οποία θα έπρεπε λογικά να ασχολείται με την υπόθεση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την κάλυψή της, που θα "οχύρωνε" κεφαλαιακά την ομάδα.

Χθες η νομική σύμβουλος του Γιάννη Αλαφούζου και της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", Αθηνά Μπαλωμένου, είχε ραντεβού με τη δικηγόρο του Φεϊζάλ, την Κασσιανή Μιχοπούλου, για τις επόμενες κινήσεις της διαδικασίας. H πλευρά του πρίγκιπα ζητάει να μπει πλαφόν ελάχιστης συμμετοχής 50.000 ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα στη λίστα απομάκρυνσης

Ωστόσο, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποφασίσει να... ταράξει τα νερά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και οι... εξηγήσεις του Χουάν Ραμόν Ρότσα το βράδυ της Δευτέρας δεν έφτασαν για να τον ηρεμήσουν. Με ειλημμένη μοιάζει η απόφαση να απομακρυνθούν από την ομάδα οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Λουκάς Βύντρα με την αιτιολογία ότι δεν αποδίδουν ανάλογα με τις οικονομικές τους απολαβές.

Απ' ό,τι φαίνεται, δε θα είναι οι μόνοι. Οι εκκαθαρίσεις του Γιάννη Αλαφούζου, όπως είναι φυσικό, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στα αποδυτήρια της ομάδας και ειδικά στους παίκτες που έχει αποφασίσει ο πρόεδρος να απομακρύνει. Όλοι τους δεσμεύονται με υψηλά συμβόλαια και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τα λύσουν.

Πέρα από ποδοσφαιριστές, εκκαθαρίσεις θα υπάρχουν και σε στελέχη της ΠΑΕ, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος είναι έτοιμος να απομακρύνει κάποιους παλιούς συνεργάτες του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Την Τρίτη αναμένεται η έκτακτη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ που εξαγγέλθηκε μετά την ήττα από τη Βέροια κι αμέσως μετά θα υπάρξουν αποφάσεις για τους παίκτες που θα δουν την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό.