Πήρε την ισοπαλία στο τέλος ο Πανιώνιος στους Ζωσιμάδες

Με γκολ του Καραμάνου στο 84' οι Νεοσμυρνιώτες "έκλεψαν" το βαθμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Κάθε αγωνιστική και ένας… Τάσος κρίνει τα ματς του Πανιωνίου. Την περασμένη ήταν ο Μπακασέτας που πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Ξάνθη, αυτή τη φορά ο Καραμάνος έδωσε με το γκολ του, τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του μέσα στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1), που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ. Από μία κόκκινη για κάθε ομάδα, ο Μανιάς για τους γηπεδούχους, ο Ρισβάνης για τους φιλοξενούμενους. 

Το ματς

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του για δεύτερο σερί ματς με 3-5-2, θέλοντας να εγκλωβίσει τα «ατού» του Πανιωνίου και το κατάφερε. Η επιθετική τετράδα (Μασούρας, Μπακασέτας, Καθάριος, Καραμάνος) των φιλοξενουμένων δεν… εμφανίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και ως αποτέλεσμα αυτού, οι κυανέρυθροι δεν ήταν καθόλου απειλητικοί. 

Βέβαια, ούτε ο ΠΑΣ είχε μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ (δεν του δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Μπακασέτα στο 5’ μέσα στην περιοχή) αλλά οι ποδοσφαιριστές του με τη συμπεριφορά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έδειχναν ότι θέλουν να πετύχουν ένα τέρμα στα πρώτα 45 λεπτά. Και το κατάφεραν χάρις σε μια εκπληκτική έμπνευση του Μπράνα Ίλιτς, σε συνδυασμό με τραγικό λάθος των Νεοσμυρνιωτών. Ήταν το 23’, όταν ο Ίλιτς εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε απίστευτα φάλτσα, ο Διούδης δεν έκανε σωστή εκτίμηση και το… πλεκτό κουνήθηκε (1-0). 

Ο Ουζουνίδης θέλησε στην επανάληψη να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ανσαριφάρντ, Τζανδάρη και Χαλκιαδάκη. Τίποτα από αυτά δεν άλλαξε την κακή εικόνα του Πανιωνίου και στο 67’ ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Ναδάλες δεν κατάφερε με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Κάπου εκεί το ματς πήρε «φωτιά». Ο Ανσαριφάρντ έπεσε μέσα στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μανιά (δεν υπήρχε), ο δεύτερος του ζήτησε τον λόγο, ακολούθησε μια… κοκορομαχία και εν τέλει οι δυο τους είδαν από μια κίτρινη. Ο επιθετικός του ΠΑΣ, όμως, είχε ακόμη μία από πριν και αποβλήθηκε (76’). Δύο λεπτά μετά, όμως, με δέκα έμεινε και ο Πανιώνιος, αφού ο Ρισβάνης ανέτρεψε τον Ναδάλες και αντίκρισε με τη σειρά του δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα. 

Τα λεπτά περνούσαν, ο Πανιώνιος έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης και εν τέλει ήρθε έξι λεπτά πριν το φινάλε. Έπειτα από φάση διαρκείας και εκατέρωθεν λάθος διωξίματα των γηπεδούχων, η μπάλα έφθασε εν τέλει στον -καλυπτόμενο από τον Ναδάλες- Καραμάνο που δεν μπορούσε να αστοχήσει απέναντι από τον Περιστερίδη. Το 1-1 ήταν γεγονός, ο ΠΑΣ είχε βγει μπροστά να ψάξει το γκολ, άφησε κενούς χώρους και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αλλά σε μια απίστευτη ευκαιρία, ο Καραμάνος βρέθηκε απέναντι από τον Περιστερίδη, αλλά αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας των Ηπειρωτών βγήκε νικητής και κράτησε τον πόντο για την ομάδα του.

Πηγή: sport-fm.gr