Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο, καριέρα γεμάτη… στροφές

Γεννήθηκε στο Σαν Λουίς Ποτοσί του Μεξικό και έφτασε να δοκιμαστεί ως και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λόγος για τον Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο.

Φόρεσε πιτσιρικάκι τη φανέλα του Ολυμπιακού και έγινε τελικά σύνθημα στα στόματα των φιλάθλων. Ήρθε στη χώρα μας ως Ουρουγουανός με ιταλικό διαβατήριο και έφυγε ως Μεξικανός διεθνής με τη λάμψη ενός σταρ για τα δισεκατομμύρια του Αχμέτοφ.

Ακολούθησαν αντιδικίες, τσακωμοί, επεισοδιακές ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα, ένας γάμος, ένα παιδί κι ένα διαζύγιο. Στο μεταξύ, τρεις δανεισμοί: ένας στη Μάνστεστερ Σίτι, ένας στη Ντνιέπρ κι ένας στους Σικάγο Φάιαρ. Καριέρα όπως και η ζωή του. Πολυτάραχη.

Κι ύστερα, ένας Καστίγιο, με... μαστίγιο που έλεγαν και οι οπαδοί των ερυθρολεύκων, που του άρεσε να τριγυρνά γύρω από τον εαυτό του και δεν μπορούσε να τα βρει με το ίδιο του το "είναι". Αυτός είναι και ο βασικός λόγος αποτυχίας της δεύτερης ευκαιρίας του στην Ελλάδα, με τη φανέλα του Άρη εκείνη τη φορά.

Ο 28χρονος πια Καστίγιο πέρασε μισή σεζόν στην Πατσούκα και την Τετάρτη ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του -δανεικός για έξι μήνες με οψιόν αγοράς- στη Λεόν, ομάδα νεοφώτιστη στη Liga MX, την κορυφαία δηλαδή κατηγορία του Μεξικό.

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είμαι εδώ. Η Λεόν έχει αποδείξει ότι είναι μια ομάδα που θέλει να κερδίζει συνέχεια και αυτό αποτέλεσμα κίνητρο για μένα, γιατί έχω κι εγώ την ίδια νοοτροπία. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα και γνωρίζω πως ήδη υπάρχει καλό υλικό", δήλωσε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και του Άρη.

Καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα, Νέρι.