“Σούπα” στα Πηγάδια, έμειναν στο 0-0 Ξάνθη και Αστέρας

Ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) έμειναν στα Πηγάδια, Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. «Μαντάρα» τα έκανε ο ρέφερι Παπαδόπουλος αδικώντας και τις δύο ομάδες.

Το ματς

Ένα από τα χειρότερα από άποψη ποιότητας 45λεπτα της φετινής Super League εκτυλίχθηκε ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης σε ό,τι αφορά το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. 

Η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου σχετικά άνετα διατηρούσε την κατοχή της μπάλας με ποσοστά που έφταναν στα όρια του 70% (πιο συγκεκριμένα 67%) και κρατούσε μακριά από την περιοχή της τους γηπεδούχους, αλλά σε οποιαδήποτε υποψία ευκαιρίας, οι Ακρίτες ήταν συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους. 

Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αιφνιδιάστηκε από την αρχική πίεση των φιλοξενούμενων, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά ισορρόπησε το παιχνίδι και μάλιστα είχε τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία του α’ μέρους. Στο 35’ ο Μπαντής έδωσε την μπάλα πλασαριστά στον Ντουντού, ο Βραζιλιάνος την έχασε έξω από την περιοχή της ομάδας του λόγω της πίεσης του Βασιλακάκη, αλλά ο Σκουρτάι που έγινε κάτοχός της καθυστέρησε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να «αχρηστεύσει» μια φάση στην οποία υπήρχαν τρεις παίκτες της Ξάνθης κόντρα σε έναν του Αστέρα. Τελικά, η μπάλα απομακρύνθηκε μακριά από την εστία του γκολκίπερ των Αρκάδων στη μοναδική φάση του 45λεπτου. 

Η εικόνα στο β’ ημίχρονο δεν άλλαξε, αν και η Ξάνθη έχασε πολύ νωρίς (μόλις στο 53’) τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, φάση που αποδείχθηκε μια αναλαμπή στη ροή του αγώνα. Ο Βασιλακάκης βρέθηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί που ήταν ο Ορφανίδης. Ο νεαρός χαφ των Ακριτών με προσποίηση απέφυγε τα μαρκαρίσματα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε με το αριστερό απομάκρυνε με σπουδαία επέμβαση ο Μπαντής. 

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι στο ματς δεν θα υπήρχε καμία είδους συγκίνηση, ο ρέφερι Παπαδόπουλος με δύο εντελώς λανθασμένες κρίσεις του, κατάφερε σε ένα «σβηστό» αγώνα να αφήσει με παράπονα και τις δύο ομάδες. 

Η αρχή έγινε στο 73’, όταν ο Νιέτο βγήκε στην πλάτη της άμυνας έπειτα από υπέροχη κάθετη του Βασιλακάκη, αλλά ο Μπαντής που βγήκε ταχύτατα από την εστία του ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Ισπανό. Ο Παπαδόπουλος ωστόσο δεν υπέδειξε την παράβαση, σε μια φάση που ενδεχομένως θα έπρεπε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα ο γκολκίπερ του Αστέρα. 

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 76', ο Ιωαννίδης που είχε μπει στο ματς, «τσίμπησε» την μπάλα μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, ο Κρίστοφερ τον ανέτρεψε ολοφάνερα, αλλά ο Παπαδόπουλος σε ακόμα μία περίπτωση έκλεισε τα μάτια, μην υποδεικνύοντας την παράβαση. 

Ωστόσο, οι λανθασμένες κρίσεις του ρέφερι δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 89' ο Μούκαμ με ωραία προσποίηση άδειασε τον Λισγάρα που τελικά ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον εξτρέμ του Αστέρα, αλλά για ακόμα μια φορά δεν υπέδειξε την παράβαση.

Πηγή: sport-fm.gr