Τι αποκαλύπτει ο Βέλλιος για τον Ολυμπιακό

Εννέα γκολ σε 14 ματς από φορ ελληνικού πρωταθλήματος δεν περνάνε απαρατήρητα και αναμενόμενα ο Απόστολος Βέλλιος συνδέθηκε με αρκετά μεταγραφικά σενάρια. Κυρίως βέβαια με τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος σε συνέντευξη του τονίζει ότι δεν ξέρει κάτι και πως από τον Ηρακλή τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

«Προτεραιότητα μου είναι το εξωτερικό. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι η καψούρα μου, το γερμανικό πρωτάθλημα είναι επίσης πολύ δυνατό. Για Ολυμπιακό δεν ξέρω τίποτα», επεσήμανε μέσω της Goal News.

Διαβάστε απόσπασμα των όσων δήλωσε

Τι σημαίνει ο Ηρακλής για σένα;
«Όλη μου η οικογένεια είναι Ηρακλής, εδώ μεγάλωσα. Από μικρός πήγαινα στο γήπεδο με μπλούζες, κασκόλ, πιτσιρικάς έχω πάρει φανέλες από παίκτες μας, τον Σνάουτσερ, τον Μαχλά… Ήταν άσχημο και στενάχωρο αυτό που έγινε μετά, με τους υποβιβασμούς και όλα αυτά. Δεν το άξιζε ο Ηρακλής».

Με την επιστροφή σου από το εξωτερικό είδες να έχουν αλλάξει πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή νιώθεις ότι τα πράγματα είναι όπως τα άφησες;
«Το καλό με την κρίση είναι ότι παίζουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες κι αυτό πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει. Το στυλ ποδοσφαίρου είναι το ίδιο, περίμενα η ταχύτητα να έχει ανέβει, να έχει γίνει πιο γρήγορο, αλλά πάνω-κάτω είναι το ίδιο. Γι’ αυτό δεν είμαι τόσο θεατής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν μπορώ εύκολα να καθίσω να δω παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος».

Σου άρεσε καμία ομάδα, σου έκανε καμία εντύπωση σε αυτούς τους πρώτους μήνες;
«Ο Πανιώνιος έκανε ένα καλό ξεκίνημα κι είχε ένα ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που παίζει με έντονη αυτοπεποίθηση, έχει έναν αέρα στο παιχνίδι του, διαθέτει ποιοτικούς και ακριβούς ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής έχουν κάποιες αναλαμπές κι αυτό που ψάχνουν είναι η σταθερότητα. Για παραγοντικά και διαιτησίες δεν θέλω να μιλήσω. Σίγουρα οι διαιτητές κάνουν λάθη όπως κι ποδοσφαιριστές. Άλλοι θα κρίνουν γι’ αυτά».

Για την απόφαση του να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, είπε: «Δεν είχα σκοπό να γυρίσω, προσπάθησα να μείνω στο εξωτερικό, απλά δεν άντεχα άλλο ψυχολογικά. Ήμουν μόνος μου, άλλαξα τρεις χώρες σε έναν χρόνο και έτσι πήρα την απόφαση να κάνω ένα restart. Θα είναι για έξι μήνες, για 1 χρόνο, για 2 χρόνια, δεν ξέρω. Σίγουρα κάποια στιγμή θέλω να φύγω ξανά έξω. Ο τρόπος που δουλεύουν εκεί είναι πολλά χρόνια μπροστά σε σχέση με την Ελλάδα. Στην Αγγλία ήταν το σχολείο μου, στο Βέλγιο δεν ήρθαν τα πράγματα όπως ήθελα και έτσι πήρα την απόφαση να πάω στη Δανία όπου έκανα σερί 20 παιχνίδια, ήμουνα πάρα πολύ καλά. Αυτήν τη στιγμή νιώθω όσα ένιωθα στη Δανία, αλλά με αυτοπεποίθηση, με όρεξη και με καλύτερο το συναισθηματικό κομμάτι».

Για τον Ηρακλή είπε: «Αυτό που ζω φέτος δεν έχω ξαναδεί. Και στην Αγγλία και στη Δανία λειτουργούσαμε σαν οικογένεια, αλλά εδώ μιλάμε για μεγάλο δέσιμο, πονάει ο ένας τον άλλον κι αυτό μας κάνει πολύ καλό».

Για την πρόταση της Έβερτον το 2011, ο Βέλλιος είχε συμφωνήσει σε όλα με την Άστον Βίλα:«Ναι, τα είχαμε βρει σε όλα. Ξαφνικά αλλάζουν όλα στη Βίλα, ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής, οι σκάουτερ, όλοι. Για καλή μου τύχη στο παιχνίδι της Εθνικής Νέων με τα Σκόπια, παρουσία σκάουτερ της Έβερτον πέτυχα 4 γκολ. Μετά από μια βδομάδα, πήγα στην Αγγλία για τη συμφωνία».

Τότε, πληροφορίες ανέφεραν πως ο πρόεδρος του Ηρακλή, Γιάννης Τάκης, είχε συμφωνήσει να σε δώσει στον Ολυμπιακό.
«Πολλά είχαν ακουστεί τότε. Και μένα οι φίλοι μου, μου έλεγαν διάφορα. Εγώ όμως δεν είχα μιλήσει με κανέναν και με τον τότε πρόεδρο δεν είχα πολλά πάρε-δώσε. Δεν ξέρω τι είχε υποσχεθεί και σε ποιους. Εγώ δεν είχα ερωτηθεί».

Τώρα υπάρχουν προτάσεις;
«Ειλικρινά δεν ξέρω. Είχα πρόσφατα και μια κουβέντα με τη διοίκηση του Ηρακλή. Μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Δεν έχω καμία αγωνία. Χαίρομαι που είμαι εδώ και προσπαθώ να το απολαύσω όσο κρατήσει…».

Όνειρα δεν κάνεις;
«Όσες φορές έχω κάνει όνειρα και τα έχω πει, δεν θα μου βγουν όπως θέλω εγώ, οπότε τώρα κοιτάω τον Πανιώνιο. Το ποδόσφαιρο και η ζωή είναι περίεργη. Φαντάσου ότι στις αρχές φέτος, όταν ήρθα στον Ηρακλή, δεν είχα χρόνο συμμετοχής, αλλά πήρα την ευκαιρία μου, ευτυχώς μπήκε το πρώτο γκολ κι όλα άλλαξαν. Παίζει ρόλο η τύχη κι η ψυχολογία, άρπαξα την ευκαιρία. Ένα από τα λάθη που έχω κάνει στο παρελθόν είναι να ασχολούμαι με αυτά. Τώρα θέλω να παίζω την μπάλα μου, να κάνω τη δουλειά μου».

Πού θα προτιμούσες όμως να συνεχίσεις την καριέρα σου; Ακούσθηκαν σενάρια και για τον Ολυμπιακό.
«Προτεραιότητα μου είναι το εξωτερικό. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι η καψούρα μου, το γερμανικό πρωτάθλημα είναι επίσης πολύ δυνατό. Για Ολυμπιακό δεν ξέρω τίποτα».

Πηγή: sport-fm.gr