Με το ένα πόδι στους 8 του Κυπέλλου ο Αστέρας, 3-0 τη Λάρισα

Με το ενάμισι πόδι στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες πήραν τη νίκη με σκορ 3-0 στην έδρα της Λάρισας και περιμένουν τον επαναληπτικό, που θα διεξαχθεί στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» σε μία εβδομάδα (Τετάρτη 13/01) για να σφραγίσουν την πρόκριση. 

Το σκορ για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη, που εκμεταλλεύτηκε την αποτελεσματικότητά της, άνοιξε στο 18ο λεπτό με όμορφο σουτ ο Γιαννούλης. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως τα «χάλασε» στην τελική προσπάθεια και είδε τον Φούντα στο 65ο λεπτό να ελαχιστοποιεί τις ελπίδες της για να πάρει το εισιτήριο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μουκάμ στις καθυστερήσεις. 

Το ματς: 

Δυνατό ξεκίνημα έκανε η Λάρισα στο ματς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με πρόθεση να πιέσουν, όμως ο Αστέρας του έκοψε από νωρίς την όρεξη. Οι Αρκάδες πήραν εύκολα την κατοχή της μπάλας κι έκοψαν τον αντίπαλο στη μέση, χωρίς μάλιστα να… ιδρώσουν ιδιαίτερα. Με σχετική ευκολία ήρθε και το γκολ για την ομάδα του Βεργέτη, που άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό χάρη σε εξαιρετικό σουτ του Γιαννούλη από πλάγια θέση.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει σχετικά καλό ρυθμό. Ο Αστέρας ήλεγχε άνετα την κατάσταση, όμως μετά το μισάωρο ήρθε η αντίδραση της ΑΕΛ. Οι παίκτες του Ντόστανιτς με μπροστάρη τον Αναστασόπουλο κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν με προσπάθειες κυρίως από τα δεξιά την αντίπαλη άμυνα. Μπόγιοβιτς (33’) και Κοντοχρήστος (44’) στάθηκαν άτυχοι κι έτσι οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Λίγο πριν την εκπνοή οι «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι, σε ανατροπή του Παΐτο από τον Σανκαρέ.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με την Λάρισα να διατηρεί τα ηνία και να συνεχίζει να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ντόστανιτς έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας και τον Μαρουκάκη στο ματς, με τον υψηλόσωμο επιθετικό να χάνει τετ-α-τετ στο 58ο λεπτό. Ο Αστέρας με το 1-0 έψαξε τις αντεπιθέσεις και το πλάνο του έπιασε τόπο. Με την είσοδο του Φούντα οι Αρκάδες έτρεξαν στον κενό χώρο και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 65’.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΛ έδειξε πως ξέμεινα από κουράγια αλλά και δυνάμεις. Η ομάδα του Βεργέτη ξαναπήρε την μπάλα -μετά από ώρα στα πόδια της- και θα μπορούσε να είχε βρει και τρίτο γκολ απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων, που έδειχνε πως τα είχε παρατήσει. Τελικά οι γηπεδούχοι δεν γλίτωσαν το τρίτο γκολ, με τον Μουκάμ να γράφει το τελικό 3-0 στις καθυστερήσεις.