“Μεγάλο ταλέντο ο Μαυρίας, δεν έχει την εκρηκτικότητα Σαραβάκου”

Ο προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ, Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για την επιστροφή του, μετά από 72 ημέρες, στον πάγκο της ομάδας και το ντέρμπι των αιωνίων. Ο προπόνητής της ακριτικής ομάδας δεν παρέλειψε να συγκρίνει τον Μαυρία με τον Δημήτρη Σαραβάκο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Δεν νομίζω ότι έχει την εκρηκτικότητα, την εμπειρία και την ποιότητα του Δημήτρη Σαραβάκου. Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα μιλάμε γι' αυτόν”.

Όπως ανέφερε ο Ουζουνίδης, η Ξάνθη, θα μπορούσε να είναι αρκετά ψηλότερα στη βαθμολογία, όμως μέχρι στιγμής θα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ευνοϊκά. Τόνισε όμως, ότι με μερικά θετικά αποτελέσματα στους αγώνες που ακολουθούν, ο στόχος αυτός μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3:

Για την επιστροφή του στον πάγκο της Ξάνθης:

"Συνηθίζεται κάτι τέτοιο στην Ιταλία λόγω των συμβολαίων τα οποία δεν λύνονται, όμως στην δική μου περίπτωση δεν έχει καμία σχέση. Για όλα εξάλλου λέμε ότι υπάρχει πάντα μία πρώτη φορά".

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο:

“Δεν ήταν τόσο άσχημα τα αποτελέσματα θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει εύκολα με ΟΦΗ και Κέρκυρα. Με τον ΠΑΟΚ το πρώτο γκολ ήταν επιθετικό φάουλ... γίνονται αυτά κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Απλά πίστευα ότι η φυγή μου θα έδιωχνε την πίεση από την ομάδα και τα νεαρά παιδιά. Εκείνη την στιγμή θεώρησα ότι έπρεπε να φύγω όμως όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν”.

Για όσα άλλαξε με την επιστροφή του:

“Έκατσα και σκέφτηκα τα πράγματα που κάναμε σωστά και τα λάθη όσο ήμουν μακριά από την ομάδα. Με τον ερχομό μου προσπάθησαν να αποφορτίσω τα παιδιά από την πίεση που υπάρχει από την αρχή της χρονιάς. Όλοι πίστευαν ότι το πρωτάθλημα θα είναι εύκολο. Πολλές ομάδες εξαρτώνται από την ψυχολογία. Είναι μικρές οι διαφορές, μπορεί να διαθέτεις ένα καλύτερο ρόστερ, όμως μία ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές μπορεί εύκολα να σε κερδίσει. Χτίζεται η προσωπικότητα στην ομάδα μας, που αποτελείται από αρκετά νεαρά παιδιά. Πέρσι λέγαμε είμαστε κοντά στην Ευρώπη και φέτος πάμε να τα δώσουμε όλα για να μην κινδυνεύσουμε. Στόχος μας είναι να μπαίνουν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο για να δώσουν το 100% και το αποτέλεσμα αν είναι να έρθει θα έρθει”.

Για την νίκη κόντρα στον Πανιώνιο:

“Περίμενα ότι θα κερδίσουμε, αλλά δεν περίμενα τέτοιο σκορ. Στην εξέλιξη του αγώνα είδαμε ότι θα μπορούσε το σκορ να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Καταλάβαμε ότι πρέπει να τους πιέσουμε να κλέψουμε την μπάλα και βγάζοντας παίκτες από πίσω να απειλήσουμε, μία τακτική που μας βγήκε αρκετά”.

Για τον Μαρκόφσκι:

“Στην αρχή είχε πετύχει δύο γκολ και τον πιστεύω ακόμα, είμαι σίγουρος ότι θα ενισχυθούμε γιατί, έχουμε παιδιά νέα σε ηλικία χωρίς εμπειρία, αλλά με σπουδαίο ταλέντο, γιατί μπορεί να θέλεις να προωθήσεις τα νεαρά παιδιά αλλά πρέπει να το κάνεις με τον σωστό τρόπο”.

Για τον Μάνταλο και τον Γούτα:

“Δεν υπάρχει παίκτης σαν τον Μάνταλο στην Ελλάδα. Έχει καθαρό μυαλό και την κάθετη πάσα. Θα βρει την ωριμότητα και την εμπειρία μέσα από τα παιχνίδια. Ο Γούτας δούλεψε μαζί μου από πέρσι. Διαθέτει σπουδαία ωριμότητα για την ηλικία του είναι μόλις 18 ετών. Είχαμε δουλέψει πολύ ατομικά, έχει κληθεί στις εθνικές ομάδες και πιστεύω ότι θα καθιερωθεί”.

Για τον Βλαχοδήμο:

“Είναι θέμα φιλοσοφίας της κάθε ομάδας. Είχα ενημερώσει τον Παναγιώτη για κάποιες δυσκολίες που θα συναντήσει αν και θεωρώ ότι θα έπρεπε να του έχουν δοθεί περισσότερες ευκαιρίες. Είναι ένα παιδί που βιάζεται να τα κάνει όλα γρήγορα. Είναι αλήθεια ότι θα τον ήθελα πολύ στην ομάδα, αλλά δεν είμαστε ομάδα που δουλεύει με δανεικούς για να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να κινηθούμε για να τον αποκτήσουμε εκ νέου”.

Για την αλλαγή στο πρόσωπο του προπονητή στον ΠΑΟ:

“Ο κύριος Ρότσα αφήνει τους παίκτες ελεύθερους στον αγωνιστικό χώρο και τους ζητάει να χαρούν το παιχνίδι. Αυτό έκανε και με εμάς αυτό κάνει και τώρα. Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει βγαίνει στο γήπεδο και είδαμε ότι κόντρα στον Ολυμπιακό είχε 18 τελικές προσπάθειες. Δεν το κάνουν πολλές ομάδες αυτό. Με βάση το υλικό θα μπορούσε να είναι στην δεύτερη θέση όμως υπήρχε ένα αρνητικό κλίμα στην ομάδα, όχι μόνο από τον προπονητή και αυτό έβγαινε στο γήπεδο”.

Για τον Μαυρία και την σύγκριση του με τον Σαραβάκο:

“Δεν νομίζω ότι έχει την εκρηκτικότητα, την εμπειρία και την ποιότητα του Δημήτρη Σαραβάκου. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι από τα μεγάλα ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και χρειάζεται μία καλή διαχείριση. Μην ξεχνάμε το παράδειγμα διαχείρισης του Νίνη που χάθηκε ξαφνικά, μέσα σε ένα χρόνο. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν πίεση και πρέπει να τους αφήνουμε να παίζουν ελεύθεροι, χωρίς να τους φορτώνουμε με άγχος. Από εκεί και πέρα είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα μιλάμε όλοι για αυτόν”.

Για τις προτάσεις που δέχτηκε όσο έλειπε από την Ξάνθη:

“Μίλησα με τρεις τέσσερις ομάδες, όμως δεν θα ήθελα να ονοματίσω τους συλλόγους με τους οποίους υπήρξαν επαφές”.

Για την θέση της Ξάνθης στο πρωτάθλημα:

“Αρχικά πριν την έναρξη της χρονιάς πίστευα ότι η θέση μας θα ήταν από τις θέσεις 6 μέχρι 8. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν εξελιχθεί έτσι τα πράγματα, όμως με ένα σερί νικών μπορούμε να επιστρέψουμε στον στόχο μας”.