Champions League: “Σφαλιάρα” για Γιουνάιτεντ, διαστημική Ρεάλ

Ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη φάση των 16, το... τρομακτικό 8-0 της Ρεάλ Μαδρίτης σε βάρος της Μάλμε, καθώς και το "προσπέρασμα" της Σίτι στη Γιουβέντους για την πρωτιά στον 4ο Όμιλο ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων 1-4 του Champions League.

Ειδικότερα, στον 1ο Όμιλο, τα πράγματα είχαν λίγο πολύ ξεκαθαρίσει, με τη Ρεάλ να έχει ήδη “κλειδώσει” την πρώτη θέση και να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων με το απίθανο 8-0 επί της ουραγού Μάλμε, ενώ το εισιτήριο για τους 16 ως δεύτερη είχε ήδη σφραγίσει και η Παρί Σεν Ζερμέν, που στο άλλο παιχνίδι του ομίλου επικράτησε με 2-0 της Σαχτάρ, που ως τρίτη θα συνεχίσει από τον Φεβρουάριο στο Europa League.

Αντίθετα, στον 2ο Όμιλο όλα ήταν ένα... κουβάρι, καθώς Βόλφσμπουργκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αϊντχόφεν διεκδικούσαν τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στους 16 της διοργάνωσης. Τα δύο εισιτήρια για τους 16 της διοργάνωσης πήραν τελικά η Βόλφσμπουργκ (ως πρώτη), που νίκησε με 3-2 τη Γιουνάιτεντ στη Γερμανία, και η Αϊντχόφεν (ως δεύτερη), που νίκησε με 2-1 την ουραγό ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και έτσι η ομάδα του Λούις Φαν Γκάαλ θα συνεχίσει στο Europa League.

Στον 3ο Όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε αυτό που έπρεπε στη Λισαβώνα, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Μπενφίκα και κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο, με τους Πορτογάλους να προκρίνονται ως δεύτεροι. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γαλατασαράι... είδε κι έπαθε κόντρα στην Αστάνα, όμως τελικά με το 1-1 που της παραχώρησε έμεινε στην τρίτη θέση και συνεχίζει στο Europa League.

Τέλος, στον 4ο Όμιλο η Γιουβέντους ηττήθηκε στην έδρα της Σεβίλλης με 0-1 και έχασε την πρώτη θέση, αφού η Μάντσεστερ Σίτι με εντυπωσιακή ανατροπή επικράτησε με 4-2 της Γκλάντμπαχ, αφήνοντας δεύτερους τους Ιταλούς, ενώ η ήττα της Γκλάντμπαχ την άφησε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς η Σεβίλλη την προσπέρασε και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

--1ος ΟΜΙΛΟΣ--

Παρί Σ.Ζ. - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλμε 8-0

--2ος ΟΜΙΛΟΣ--

Βόλφσμπουργκ - Μάντσεστερ Γ. 3-2

Αϊντχόφεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1

--3ος ΟΜΙΛΟΣ--

Γαλατασαράι - Αστάνα 1-1

Μπενφίκα - Ατλέτικο Μαδρ. 1-2

--4ος ΟΜΙΛΟΣ--

Μάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ 4-2

Σεβίλη - Γιουβέντους 1-0