Δεινοπάθησε αλλά νίκησε στην Κομοτηνή ο Ολυμπιακός

Αφού έσπασε κόντρα στον Ηρακλή το “στοιχειωμένο” ρεκόρ της “ομαδάρας του Μπούκοβι”, φτάνοντας τις 12 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός πέτυχε και τη 13η νίκη του στην έδρα του ουραγού Πανθρακικού, ο οποίος πάντως δυσκόλεψε αρκετά τους πρωταθλητές.

Το σκορ άνοιξε για τους Πειραιώτες στο 14' ο Ντουρμάζ με ωραία εκτέλεση φάουλ, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πανθρακικός απάντησε με τον Ντεγκινί, φέρνοντας ξανά το παιχνίδι στα ίσα.

Αν και οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δυσκολεύονταν στην τελική προσπάθεια, όμως τελικά κατάφεραν να σκοράρουν με πέναλτι στο 48', όταν ο Σερφά φάνηκε να ανατρέπει τον Φινμπόγκασον και ο Φορτούνης εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών για το 2-1.

Στο 65' ο Ολυμπιακός κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, σε ανατροπή του Καμπιάσο από τον Ηλιάδη, και αυτή τη φορά ήταν ο Φινμπόγκασον που εκτέλεσε εύστοχα από τη βούλα για το 3-1.

Οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν ακόμα ένα τέρμα στο 80' με τον Σεμπά, και εκεί που φαινόταν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, ο Πανθρακικός μείωσε αρχικά με τον Ηλιάδη στο 87' σε 2-4 και κατόπιν με τον Ντιγκινί στο 90' σε 3-4, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι, όμως οι Θρακιώτες δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 39 βαθμούς, αυξάνοντας τη διαφορά του από την δεύτερη ΑΕΚ (που έχει παιχνίδι λιγότερο) στους 16 βαθμούς, ενώ πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον “τελικό” με την Άρσεναλ την ερχόμενη Τετάρτη, που θα κρίνει το αν οι “ερυθρόλευκοι” θα συνεχίσουν τη φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία στους 16 τουChampions League ή στους 32 του Europa League.