Η Ξάνθη έβαλε “φρένο” στον Πανιώνιο

“Φρένο” στην ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, τον Πανιώνιο, έβαλε η Ξάνθη, που επικράτησε με 2-0 στα Πηγάδια με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Το σκορ άνοιξε στο 18' ο Νιέτο με ωραία ατομική προσπάθεια, ενώ στο 44' ο Ράνος με προβολή, μετά από σέντρα του Ντιμιτρόφ, διπλασίασε τα τέρματα των Ακριτών, που ήδη από το πρώτο μέρος χρειάστηκε να κάνουν δύο αναγκαστικές αλλαγές, λόγω των τραυματισμών του Γουάλας και του σκόρερ του πρώτου γκολ Νιέτο.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο γκολ στο 47' με τον Ερέα, που πλάσαρε άουτ μπροστά στον γκολκίπερ του Πανιωνίου, που μόνο στο τέλος απείλησε με την κεφαλιά του Ρισβάνη που μπλόκαρε ο Τσενάμο.

Με τη νίκη αυτή η Ξάνθη ανεβαίνει στους 15 βαθμούς και την έβδομη θέση, έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Πανιώνιος παραμένει στους 17 και στην τέταρτη θέση.

Σε άλλο παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια ώρα στην Κρήτη, ο Πλατανιάς επικράτησε με σκορ 2-1 του Λεβαδειακού. Οι Χανιώτες προηγήθηκαν στο 64' με κεφαλιά του Ράμος, ενώ στο 71' ο Ράμος ήταν ο δημιουργός του γκολ που πέτυχε ο Γ. Γιακουμάκης, επίσης με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν απλά να μειώσουν με τον Π. Γιακουμάκη στο 86'.