Επιτέλους νίκη για τον Παναιτωλικό, 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Παναιτωλικός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα (2-1), σημειώνοντας την 1η του νίκη μετά την 3η αγωνιστική και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς 

Με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν στο α’ μέρος οι παίκτες του Παναιτωλικού και του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά η επιπολαιότητα των παικτών που είχαν την… ευθύνη της τελικής προσπάθειας και η ικανότητα των δύο γκολκίπερ ήταν τα στοιχεία που κρατούσαν το αποτέλεσμα στο… μηδέν για 44 λεπτά. 

Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ούτως ή άλλως ευάλωτη άμυνα των γηπεδούχων και τα κατάφεραν χάρη στους δύο σέντερ μπακ, Σκόνδρα και Μιχαήλ. Ο πρώτος στο 3’ δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Ίλιτς και η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ ο δεύτερος στο 7’ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το κόρνερ του Σέρβου επιθετικού, πιάνοντας την κεφαλιά, αλλά ο Κυριακίδης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ. 

Ο Παναιτωλικός από εκείνο το σημείο και μετά, «αποφάσισε» να μπει σε ρυθμούς αγώνα δημιουργώντας επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Βελλίδη, αλλά τα σουτ των Ουάρντα (13’), Ρουσκουγιέδα (22’), Μύγα (27’) αποτέλεσαν εύκολη λεία για τον γκολκίπερ του ΠΑΣ ενώ στο 35’ ο Πάουλο έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα εκτός στόχου, αχρηστεύοντας μια πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια των συμπαικτών του. 

Και αφού δεν μπορούσαν οι παίκτες των δύο ομάδων να σκοράρουν, το σκορ άνοιξε με τον πλέον απίστευτο τρόπο, όταν στο 44’ ο Ουάρντα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Τσουκαλάς στην προσπάθειά του να διώξει, «κρέμασε» τον Βελλίδη, σημειώνοντας το 1-0. 

Το γκολ αυτό έδωσε «φτερά» στα πόδια των παικτών του Γιάννη Μαντζουράκη, αφού στο β’ ημίχρονο μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ. Εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων ήταν ο Μαρκόφσκι, αρχικά στο 46’, όταν ο Μιχαήλ έβαλε την κόντρα στο σουτ που επιχείρησε ο Σέρβος, ενώ στο 47’ ο Φόνσι σε νέα προσπάθεια του υψηλόσωμου φορ, έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας του Βελλίδη. 

Τελικά το γκολ που δικαιούταν ο Μαρκόφσκι το πέτυχε στο 56’, όταν ο Ρουσκουγιέδα σε φάση αντεπίθεσης του έδωσε την κάθετη πάσα και από το ύψος της μεγάλης περιοχής με αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βελλίδη, γράφοντας το 2-0. 

Στο μεταξύ ο ΠΑΣ Γιάννινα, διαμαρτυρόταν για μια φάση στο 52’, όταν ο Μάκος βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά ο Παπαπέτρου δεν υπέδειξε κάποια παράβαση. 

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ, ώστε να μπει άμεσα στο παιχνίδι, αλλά ο Κυριακίδης στο 70’ πραγματοποίησε την απόκρουση της αγωνιστικής. Ο Ίλιτς έπιασε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή του Παναιτωλικού και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απομάκρυνε με το δεξί του χέρι, ενώ στο 83’ ο Ηλιάδης έγινε αποδέκτης τρομερής πάσας με το τακουνάκι από τον Τσάβες, αλλά το πλασέ του ήταν «άψυχο» με αποτέλεσμα ο έμπειρος τερματοφύλακας να μπλοκάρει και πάλι. 

Την τρομερή του εμφάνιση ο Κυριακίδης «σφράγισε» με μία ακόμα δύσκολη επέμβαση, όταν στο 86’ νίκησε τον Τσάβες σε κεφαλιά του Αργεντινού. Τελικά, ο Κυριακίδης νικήθηκε στο 90’ με πλασέ του Ηλιάδη ύστερα από κάθετη πάσα του Τσάβες, αλλά ήταν πολύ αργά για να αλλάξει η τύχη του παιχνιδιού. 

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης – Μύγας, Παπάζογλου, Μάκος, Κέβιν – Παπουτσογιαννόπουλος (87’ Κωνσταντινόπουλος), Μάρκος Πάουλο – Κάπελ (76’ Κόρσιενς), Ρουσκουγιέδα (71’ Ρουμπουλάκου), Ουάρντα – Μαρκόβσκι 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης – Καρανίκας (61’ Λίλα), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Φόνσι – Γιάκος, Τσουκαλάς (55’ Μανιάς), Κοζορώνης – Ακόστα (76’ Ηλιάδης), Τσάβες, Ίλιτς.

Πηγή: sport-fm.gr