“Ξέρανε” την ΑΕΚ στο 89′ ο Αστέρας

Στην πρώτη πραγματικά αδικαιολόγητη γκέλα της χρονιάς υπέπεσε η ΑΕΚ.

Στο πρώτο παιχνίδι του Γκουστάβο Πογιέτ στο ΟΑΚΑ, η «Ένωση» έπεσε θύμα του εξαιρετικού Αστέρα, ο οποίος πανηγύρισε μεγάλο διπλό (1-0).

Η ανόητη αποβολή του Βάργκας (για κλωτσιά σε αντίπαλο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου) κρέμασε τους «κιτρινόμαυρους» κι έστρωσε το έδαφος για να έρθει ο Παπαδόπουλος στο 89’ και να τους αφήσει στον τόπο.

Καλύτεροι με δέκα, παρά με έντεκα οι παίκτες του Πογιέτ, θα μπορούσαν έστω κι έτσι να πάρουν το ματς, αν δεν έπεφταν νωρίτερα στον εκπληκτικό Μπαντή. 

Πώς έπαιξε

Δυο ευχάριστες εκπλήξεις επεφύλασσε η πρώτη ενδεκάδα που επέλεξε ο Γκουστάβο Πογιέτ για παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Οι Μάνταλος και Αραβίδης διέψευσαν κάθε προγνωστικό μετά τους τραυματισμούς τους κι έτσι ο Ουρουγουανός τους συμπεριέλαβε κανονικά στο αρχικό σχήμα. Κάτι που έκανε, όπως αναμενόταν, και με τον Σοϊλέδη, ο οποίος πήρε τη θέση του τραυματία Ντίντακ.

Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Μπαρόχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος και Γκάλο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σιμόες-Γιόχανσον, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Βάργκας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.

Το ματς

Με τον ερχομό του στην ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογιέτ έπεσε αμέσως στα βαθιά. Πού να ‘ξερε ότι μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το πρώτο εντός έδρας ματς θα ήταν (ή μάλλον θα κατέληγε να είναι) πολύ δύσκολος γρίφος. Απέναντι λοιπόν σε μια ούτως ή άλλως ποιοτική ομάδα, η «Ένωση» τα βρήκε σκούρα. Δυσκολευόταν να μεταφράσει σε ευκαιρίες την κατοχή της μπάλας. Και για μεγάλο διάστημα απειλούσε μόνο με στημένα, όπως η κεφαλιά του Κολοβέτσιου και το φάουλ του Γκάλο που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Μπαντή.

Τα πράγματα όμως μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Γιατί ο Αστέρας απείλησε μεν (με πλασέ του Παντελιάδη σε αναμπουμπούλα και κοντινή κεφαλιά του Παπαδόπουλου) αλλά δεν την πλήγωσε. Κάτι που έκανε τελικά ένας δικός της παίκτης. Λίγα λεπτά λοιπόν μετά την καλύτερη ευκαιρία της (τετ-α-τετ του Αραβίδη που έβγαλε ο Μπαντής), ο Βάργκας έχασε την ψυχραιμία του. Και αντιδρώντας με κλωτσιά σε -μια ακόμη- κλωτσιά του Λανθαρότε ύψωσε ένα βουνό μπροστά στους συμπαίκτες του.

Παρόλα αυτά, εκείνοι επέστρεψαν με ενθουσιασμό από τ’ αποδυτήρια. Με περισσότερη όρεξη και πάθος για το γκολ. Γι’ αυτό και το πλησίασαν περισσότερο απ’ όταν έπαιζαν με έντεκα. Με τον Πογιέτ λοιπόν να έχει προφυλάξει τα νώτα του (γυρνώντας τον Μάνταλο δίπλα στους Γιόχανσον-Σιμόες και αφήνοντας τον Μπαρμπόσα πίσω από τον Αραβίδη) οι «κιτρινόμαυροι» δεν άφηναν να φανεί το αριθμητικό μειονέκτημα. Και παράλληλα απειλούσαν -όπως με το σουτ του Μπαρμπόσα και το φάουλ του Μάνταλου.

Δυστυχώς όμως για την ΑΕΚ, ο Μπαντής παρέμενε ανίκητος. Συνέχιζε να επεμβαίνει όποτε τον χρειαζόταν ο Αστέρας. Κι έγινε η βάση στην οποία στήριξαν την αντεπίθεσή τους οι Αρκάδες. Διότι η είσοδος των Μπουονανότε-Κρισάντους (αντί των Μπαρμπόσα-Αραβίδη) δεν φρέσκαρε την «Ένωση», όπως ήθελε ο Πογιέτ. Ο Αστέρας άρχιζε να κερδίζει μέτρα. Κι αφού προειδοποίησε με γκολ του Παπαδόπουλου που δε μέτρησε (για επιθετικό φάουλ του Μπερτόλιο στον Γκάλο), έκανε… πράξη την απειλή, με τον Έλληνα επιθετικό να βρίσκεται εκεί που πρέπει στο τέλος για να υπογράψει τη μεγάλη νίκη. 

Πηγή: sport-fm.gr