Σενάρια για μεταγραφές στην ΑΕΚ

Ακόμη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Βιντιάδης την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, όμως ήδη έχουν κυκλοφορήσει πολλά ονόματα πολλά για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Σύμφωνα με το sport-fm.gr, για να μπορέσει η Ένωση να πραγματοποιήσει έστω και μια κίνηση ενίσχυσης οφείλει να βγάλει νέα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Χρήματα δεν υπάρχουν αλλά για να μπορέσει –τυπικά- να κάνει μεταγραφές η ΑΕΚ οφείλει να καταβάλει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου στο ΙΚΑ 115.000 ευρώ για να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα.

Εάν θα πάρει νέα φορολογική ενημερότητα εξαρτάται από το φορονομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στις 11 Δεκεμβρίου. Μόλις περάσει από τη Βουλή, η ΠΑΕ θα πρέπει να υπαχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει τους παραμέτρους της υπαγωγής στις ρυθμίσεις.

Ο μόνος τρόπος να μπει η ΑΕΚ στις ρυθμίσεις του νέου φορονομοσχεδίου, αν βάσει διατάξεων απαιτείται μια σχετικά μεγάλη προκαταβολή, είναι να την καλύψει ο Δημήτρης Βιντιάδης και οι συνεργάτες του.

Οι ίδιοι έχουν θέσει ως όρο για την είσοδό τους στην ΠΑΕ τη ρύθμιση των χρεών προς την Εφορία, οπότε αν δεν βοηθήσουν οικονομικά την ΑΕΚ ούτε σ' αυτό το ζήτημα, θα είναι σαν να ακυρώνουν μόνοι τους την προεργασία των προηγούμενων τεσσάρων μηνών, δεδομένου ότι η βιωσιμότητα της «Ενωσης» εξαρτάται από την Εφορία.

Στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως θα βρεθούν τα χρήματα για να μπορέσει να αποκτηθεί η φορολογική ενημερότητα.