Στο καναβάτσο ο Ατρόμητος με δύο… ροπαλιές του Ρομάνο

Μόνο τη νίκη ήθελαν οι προπονητές των δύο ομάδων, αφού σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, Νίκος Παπαδόπουλος και Μιχάλης Γρηγορίου έπαιζαν την... επιβίωσή τους και τελικό ο τεχνικός του «Γηραιού», ήταν αυτός που κέρδισε την... παρτίδα. 

Σε ένα ματς που όποιος έκανε τα λιγότερα λάθη θα κέρδιζε, ο Ηρακλής παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένος και πιο... ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του «Καυτανζογλείου» και με ηγέτη τον Ρομάνο που πέτυχε και τα δύο γκολ του Ηρακλή πήρε μεγάλο «τρίποντο» εν όψει της συνέχειας. 

Από την άλλη μεριά, οι φιλοξενούμενοι σε ένα ματς που χαρακτηριζόταν «ζωής ή θανάτου» όχι μόνο παρουσιάστηκαν χωρίς πάθος και συγκέντρωση, αλλά 

Το ματς 

Η κρισιμότητα του αγώνα σε ό,τι αφορά το μέλλον των δύο προπονητών με βάση το αποτέλεσμα που θα προέκυπτε, αποτυπώθηκε και στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών εντός αγωνιστικού χώρου. Πολλά λάθη, εύκολες πάσες που δεν έφταναν ποτέ σε συμπαίκτη και σκληρά φάουλ, ελάχιστη φαντασία συνέθεσαν το σκηνικό του α’ ημιχρόνου και για τις δύο ομάδες. 

Ήταν ξεκάθαρο ότι αν έμπαινε κάποιο γκολ θα προέκυπτε από λάθος αντιπάλου, όπερ και εγένετο με κερδισμένο τον Ηρακλή. Συγκεκριμένα στο 19’, ο Μπόρισλαβ Στόιτσεφ σε μια φαινομενικά εύκολη φάση, «πούλησε» την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της ομάδας του μετά και την πίεση του Βέλλιου, ο Ρομάνο έγινε αποδέκτης της και προχωρώντας χωρίς αντίπαλο σούταρε από τα 20 μέτρα και δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Γκορμπούνοφ. 

Το μόνο που κατάφερε ο Ατρόμητος στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου ήταν να χάσει μια ευκαιρία με τον Λημνιό στο 18’, μετά από κεφαλιά-ασίστ του Λε Ταλέκ, αλλά η μπάλα από του σουτ του νεαρού εξτρέμ κατέληξε άουτ. 

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Μιχάλης Γρηγορίου έβαλε στον αγώνα μία από τις λίγες εναλλακτικές για τη μεσοεπιθετική του γραμμή, περνώντας τον Μίλος Στόιτσεφ στη θέση του εμπύρετου Πίτου Γκαρσία. Οι Περιστεριώτες πράγματι φάνηκαν πιο δραστήριοι, αλλά και πάλι δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί, τουλάχιστον μέχρι το 55’. Σε εκείνο λεπτό ο Λε Ταλέκ στην προσπάθειά του να κοντρολάρει με το στήθος μέσα στην περιοχή, κέρδισε πέναλτι από τον Καρασαλίδη (από το ριπλέι φαίνεται αυστηρή η απόφαση του Καλογερόπουλου), αλλά ο Γάλλος που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Χουάντερσον που έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. 

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή η εξέλιξη «βύθισε» ακόμα περισσότερο στην απογοήτευση τους φιλοξενούμενους που τελικά δέχθηκαν και δεύτερο γκολ στο 66’. Ο Μπουκουβάλας από δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Ρομάνο που ήταν εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, δεν είχε κανένα πρόβλημα με «καρφωτή» κεφαλιά να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του, την πρώτη εντός έδρας για τη φετινή Super League. 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου που φανέρωσε σημάδια διάλυσης, ο Λε Ταλέκ που εξελίχθηκε σε απόλυτα αρνητικό πρωταγωνιστή έσπρωξε εντελώς αναίτια και εκτός φάσης τον Καρασαλίδη και δέχθηκε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα του Καλογερόπουλου, ενώ στο 81’ ο Κοντοές είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο, με αποτέλεσμα οι Περιστεριώτες να ολοκληρώσουν το ματς με 9 παίκτες!

Πηγή: sport-fm.gr