Στο πλευρό του Μέσι η Μπαρτσελόνα

Θέση στο μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται ο Λιονέλ Μέσι πήρε η Μπαρτσελόνα. 

Σε ανακοίνωσή τους οι Καταλανοί εκφράζουν απορίες για τους χειρισμούς της εισαγγελίας, ενώ τονίζουν πως θα παρέχουν απόλυτη στήριξη σε όλα τα επίπεδα στο αστέρι του συλλόγου. 

Συγκεκριμένα: 

«Μετά την ανακοίνωση πως ο γενικός εισαγγελέας προτίθεται να ασκήσει δίωξη στον Λιονέλ Μέσι για τρεις υποθέσεις φοροδιαφυγής την περίοδο 2007-2009 απαιτώντας φυλάκιση 22 μηνών, η Μπαρτσελόνα δηλώνει τα ακόλουθα: 

1. Ο σύλλογος εκφράζει την απορία του για τη διαφορά στα κριτήρια μεταξύ των δημοσίων κατηγορων που στις 25 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να μην τον διώξουν και της ετυμηγορίας του γενικού εισαγγελέα που ζητεί ακριβώς το αντίθετο. 

2. Η Μπαρτσελόνα επιθυμεί να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύης της στον Λιονέλ Μέσι και την οικογένειά του σε αυτήν την παράξενη περίσταση. Ο σύλλογος θα συνεχίσει να τους παρέχει απόλυτη στήριξη και βοήθεια σε νομικό, οικονομικό και διαχειριστικό επίπεδο. 

3. Η Μπαρτσελόνα επικρίνει τις συνεχιζόμενες, εντελώς απαράδεκτες αποφάσεις για θέματα που ξεφεύγουν κατά πολύ από τα όρια των αθλητικών υποθέσεων. Προκαλούν ζημιά στην εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου, τη σταθερότητά του αλλά και εκείνη των αθλητών του. Η ομάδα θα συνεχίσει να εργάζεται με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ποτέ ώστε να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματά του και είναι έτοιμο για οποιαδήποτε πρόκληση εμφανιστεί στο μέλλον».

Πηγή: sport-fm.gr