Σεντόνι σε Βερολίνο και Μιλάνο το 2015 και 2016

Το Βερολίνο είναι η πόλη που θα υποδεχτεί τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2015 και το Μιλάνο του 2016, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

Η γερμανική εφημερίδα Bild, αλλά και η ιταλική Gazzetta dello Sport, αναφέρουν ότι το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και το Τζουζέπε Μεάτσα θα είναι τα στάδια που θα φιλοξενήσουν τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου (UEFA), αναμένεται να ανακοινώσει έως τον Μάρτιο του 2013, ποιες θα είναι οι πόλεις αυτές.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την είδηση, αλλά δήλωσε στην ιστοσελίδα της Bild ότι “μπορούμε να έχουμε μεγάλες και θεμιτές ελπίδες ότι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα έρθει στο Βερολίνο”. Το Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ την καταληκτική αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ήταν η έδρα διεξαγωγής του τελικού του Μουντιάλ του 2006, καθώς και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου του 2009.

Αντίθετα, στο Τζουζέπε Μεάτσα»έχουν διεξαχθεί τρεις τελικοί της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το 1965, το 1970 και το 2001.

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ για το 2013 θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου και αυτός του 2014 στο Λουζ της Λισαβόνας.