O Αστέρας… έπνιξε τον Πανιώνιο

Για σχεδόν ένα ημίωρο ο Αστέρας ήταν ισοπεδωτικός και με δυο γρήγορα γκολ διαμόρφωσε από νωρίς συνθήκες νίκης (2-1) στην Τρίπολη. 

Ο Σκούρτης έκανε πιο εύκολη τη δουλειά των συμπαικτών του, με τον Γιάννου να φτάνει τα τρία τέρματα στο πρωτάθλημα και τον Δημούτσο να σημειώνει ένα από τα ομορφότερα της αγωνιστικής. 

Οι «κυανέρυθροι» περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Μείωσαν στην πρώτη τους φάση στο ματς (με το αυτογκόλ του Γκοϊάν) αλλά δε φάνηκαν ικανοί στην συνέχεια να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. 

Το ματς: 

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό και τα κατάφερε πολύ νωρίς τον αγώνα. Η βροχή δεν ήταν πρόβλημα, άλλωστε γνωρίζει καλά τα κατατόπια. Είχε την κατοχή, περιόρισε τον Πανιώνιο στο 1/3 του γηπέδου και εντείνοντας σταδιακά την πίεσή του δεν άργησε να φτάσει στο γκολ. Ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά στην πρώτη απειλή του Γιάννου, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο λίγο αργότερα. 

Ο Σκούρτης έκανε την μεγαλύτερη δουλειά, άφησε πίσω τον Ρισβάνη, τράβηξε πάνω του άμυνα των «κυανέρυθρων» και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να τελειώσει την φάση με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε ένα ακόμη γκολ. Ο Σκούρτης ήταν και πάλι ο δημιουργός, έστρωσε στον Δημούτσο, ο οποίος με ένα πολύ όμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παπαδόπουλο. 

Ο Πανιώνιος φάνηκε να συμβιβάζεται σε ρόλο… κομπάρσου στο ματς όμως μόλις στην πρώτη φάση που έγινε απειλητικός (με τη συμπλήρωση του ημιώρου) οι συγκυρίες τον ευνόησαν. Αρχικά ο Σανκαρέ «πούλησε» την μπάλα και εν συνεχεία ο Γκοϊάν μπαίνοντας άθελά του στην πορεία της μπάλας στη σέντρα του Οικονόμου σημείωσε αυτογκόλ. Οι «κυανέρυθροι» μείωσαν, αναθάρρησαν αλλά όλο αυτό αποδείχθηκε προσωρινό. 

Όταν επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες οι ρόλοι παρέμεναν οι ίδιοι. Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον έλεγχο, το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ που θα του επέτρεπε να 'ναι πιο άνετος. Αυτό μπορεί να μην ήρθε, αλλά δεν του κόστισε και έτσι επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και συνέχισε την εξαιρετική παράδοση απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες. 

πηγή: sport-fm.gr