Έφυγε… Κυρία από την Ουκρανία

Με αυτογκόλ του Ολεξάντρ Κούχερ η Γιουβέντους έφυγε νικήτρια από τη Ντόνμπας Αρένα του Ντόνετσκ. Είναι Ιταλοί και το δείχνουν. Η πρωταθλήτρια του Καμπιονάτο μετέβη στην Ουκρανία με αποκλειστικό σκοπό να μην ηττηθεί από τη Σαχτάρ και τα κατάφερε. Στη φάση του 56' η Κυρία στάθηκε τυχερή και δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Ο Αντόνιο Κόντε άφησε σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα την ίδια ενδεκάδα και έκανε δύο αλλαγές από το 88' και μετά. Το συμπαγές σύνολο της Γιουβέντους είχε απαντήσεις σε όλες τις εφορμήσεις της Βραζιλιάνικης... παροικίας της Σαχτάρ και τελικά της πήρε και την πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου του Champions League μέσα από τα χέρια.

Η Τσέλσι σκόρπισε με 6-1 τη Νόρντζελαντ, αλλά έγινε τελικά η πρώτη κάτοχος που αποκλείεται τόσο νωρίς από τη συνέχεια της επόμενης διοργάνωσης, ήδη από τη φάση των ομίλων. Την παράσταση στο Στάμφορντ Μπριτζ έκλεψε η "αναγέννηση" του Φερνάντο Τόρες, που έκανε ένα "ηγετικό" ματς, πετυχαίνοντας συνάμα και δύο τέρματα και το γκολ του Τζόσουα Τζον της Νόρντζελαντ.

Στον έκτο όμιλο, η πλουραλιστική Μπάγερν Μονάχου με σπουδαίο ποδόσφαιρο κέρδισε με το σπαθί της την πρωτιά με νίκη με σκορ 4-1, παρά το γεγονός ότι η Βαλένθια επικράτησε επίσης με 1-0 στη Γαλλία της Λιλ.

Η λευκή ισοπαλία της Μπενφίκα στην έδρα της Μπαρτσελόνα επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι, κατά πρώτο βαθμό και δευτερευόντως από τον αποκλεισμό των Πορτογάλων εξαιτίας της νίκης της Σέλτικ με 2-1 επί της Σπαρτάκ Μόσχας με σόου του Γιώργου Σαμαρά.

Διπλό χωρίς αντίκρισμα με γκολ του Λουίς Αλμπέρτο στο 56' πήρε η Κλουζ στο Ολντ Τράφορντ. Οι Ρουμάνοι θα συνεχίσουν στο Europa League μετά την εκτός έδρας νίκη της Γαλατασαράι επί της Μπράγκα στην Πορτογαλία.

Όλα τα αποτελέσματα της Τετάρτης:

5ος όμιλος

Τσέλσι - Νόρντζελαντ 6-1

(38' πέν. Λουίζ, 45+2', 56' Τόρες, 51' Κέιχιλ, 63' Μάτα, 71' Όσκαρ - 46' Τζον)

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Γιουβέντους 0-1

(56' αυτ. Κούχερ)

6ος όμιλος

Μπάγερν Μονάχου - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 4-1

(22' Γκόμεθ, 54' Μίλερ, 65' Σακίρι, 83' Αλάμπα - 89' Φιλιπένκο)

Λιλ - Βαλένθια 0-1

(35' πέν. Ζόνας)

7ος όμιλος

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0

Σέλτικ - Σπαρτάκ Μόσχας 2-1

(21' Χούπερ, 81' πέν. Κόμονς - 39' Άρι)

8ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κλουζ 0-1

(56' Αλμπέρτο)

Μπράγκα - Γαλατάσαραϊ 1-2

(32' Μοσορό - 58' Μπ. Γιλμάζ, 78' Α. Γιλμάζ)