Ζαρντίμ: Προτιμώ νίκη με Παναθηναϊκό

Στο δίλημμα νίκη με την Άρσεναλ ή νίκη για τη superleague στο αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, απαντάει το δεύτερο. Όχι ότι δεν θα ήθελε τη νίκη με την αγγλική ομάδα, αλλά όπως και να το κάνει κανείς μία νίκη γοήτρου απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, πάντα έχει διαφορετικό αντίκτυπο.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από τον αγώνα με την αγγλική ομάδα για το Champions Leagu, ήταν ξανά αινιγματικός για την ενδεκάδα με Άρσεναλ, ενώ αναφέρθηκε στον διπλό στόχο που έχει ο Ολυμπιακός τόσο το παιχνίδι με την αγγλική ομάδα ενώ όσο και για τον κυριακάτικο με τους πράσινους.

Όπως είπε ο Πορτογάλος:

Για τα κίνητρα του Ολυμπιακού:

Καταρχήν το να παίζεις αυτό το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι από μόνο του ένα κίνητρο. Από εκεί και πέρα οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Εάν κερδίσουμε θα πάμε στο γκρούπ των ισχυρών στο Γιουρόπα Λιγκ. Και το δεύτερο να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας που θα έρθει να μας παρακολουθήσει και αυτό είναι επίσης ένα κίνητρο για εμάς.

Για το κατά πόσον νιώθει κάποια πίεση λόγω της περσινής νίκης με την Άρσεναλ:

Προσωπικά ξέρετε πως δεν μου αρέσουν να κάνουν συγκρίσεις με πέρυσι. Έχουν αλλάξει πολλά. Θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία διότι την πρόκριση του Τσάμπιονς Λιγκ την έχουμε καταφέρει.

Για το πλάνο του και τις θέσεις του δεξιού αλλά και του αριστερού μπακ λόγω της τιμωρίας του Χολέμπας:

Όλα αυτά που είπατε ως επιλογές - Ντιακιτέ, Τοροσίδης - είναι πιθανές λύσεις. Εμείς έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να βρούμε την πιο καλή λύση για να διατηρήσουμε την ποιότητα της ομάδας.

Για τις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού:

Η αποτελεσματικότητα δεν εξαρτάται πάντα από τις πόσες ευκαιρίες που κάνει κάποιος. Θα ανησυχούσα εάν δεν κάναμε τόσες ευκαιρίες. Αφού κάνουμε τόσες φάσεις κάποια στιγμή θα έρθουν και τα περισσότερα γκολ. Θα έρθει και η πιο μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Για το ποιο από τα προηγούμενα ματς θα ήθελε να ξαναδώσει ο Ολυμπιακός για να είχε τώρα ελπίδες να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ:

Χωρίς αμφιβολία το πρώτο ματς ήταν πολύ σημαντικό. Είχε μεγάλη σημασία. Ήμασταν μία ομάδα καινούρια και προσπαθούσαμε να στήσουμε ένα καλό σύνολο. Σίγουρα σε εκείνο το σημείο η Σάλκε ήταν πιο καλή και πιο δυνατή από εμάς.

Για το που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ:

Το Γιουρόπα Λιγκ είναι ένας θεσμός με πολλές δυνατές ομάδες. Ομάδες που δεν πέρασαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και εμείς. Εμείς θέλουμε να περάσουμε τις 2 πρώτες φάσεις και μετά από την στιγμή που είμαστε τόσο καλοί και ανταγωνιστικοί να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Για το εάν θα υπάρξουν εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα και το κατά πόσον προτιμά νίκη με Άρσεναλ ή νίκη με Παναθηναϊκό σε περίπτωση που είχε να διαλέξει:

Όσον αφορά στην πρώτη ερώτηση έχουμε πει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι 11 παίκτες μόνο. Έχει αποδειχθεί αυτό σε όλα τα ματς που έχουμε δώσει σε Ευρώπη και Ελλάδα και αυτό μας κάνει μία μεγάλη ομάδα. Μία ομάδα σαν και εμάς που μετέχει σε 3 διοργανώσεις και πάει πάντα για τη νίκη είναι αδύνατον να βάζει πάντα τους ίδιους παίκτες.

Οπότε πρέπει να ψάχνει πάντα για λύσεις για να διατηρεί ψηλά το επίπεδό της. Στην 2η ερώτηση τα δύο ματς δεν έχουν καμία σχέση. Εάν οπωσδήποτε έπρεπε να διαλέξουμε μία νίκη θα προτιμούσαμε εκείνη με τον Παναθηναϊκό όμως εμείς θέλουμε να κάνουμε 2 νίκες αυτήν την εβδομάδα.