Νέος προπονητής της Βαλένθια ο Ερνέστο Βαλβέρδε

O πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι ο αντικαταστάτης του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο στον πάγκο της Βαλένθια.

Το τελευταίο αγκάθι μεταξύ των δύο πλευρών ήταν η χρονική διάρκεια του συμβολαίου αλλά το θέμα επιλύθηκε. Η αρχική πρόταση της Βαλένθια ήταν για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά ο Βάσκος τεχνικός ζήτησε συνεργασία για 1,5 χρόνο. Τελικά η μέση λύση με εξάμηνο συμβόλαιο και αυτόματη ανανέωση για τον επόμενο χρόνο, σε περίπτωση που η Βαλένθια εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League της ερχόμενης περιόδου.

Ο Βαλβέρδε, ο οποίος σε δύο διαφορετικές θητείες στον Ολυμπιακό πανηγύρισε τρία Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, προέρχεται από αποτυχημένη θητεία σε μία άλλη ομάδα της περιοχής της Αστουρίας, στη Βιγιαρεάλ, η οποία επηρέασε τη φήμη που είχε χτίσει με τις επιτυχίες σε Αθλέτικ Μπιλμπάο και Εσπανιόλ.

Επιστρέφει στην Primera Division μετά από τις 31 Ιανουαρίου του 2010 και την απόλυσή του από το "κίτρινο υποβρύχιο" μετά την εντός έδρας ήττα από την Οσασούνα με 2-0.

Η συμφωνία επικυρώθηκε αμέσως μόλις μετέβη στην πόλη της Βαλένθια ο μάνατζερ του Ερνέστο Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, ο οποίος βρισκόταν στην Μόσχα για να ολοκληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για το τέλος της συνεργασίας της Σπαρτάκ Μόσχας με τον Ουνάι Έμερι. Ο τελευταίος έχει θητεύσει κι εκείνος ως προπονητής της Βαλένθια στο παρελθόν και είναι επίσης πελάτης του Ιμπάνιεθ. Τυχαίο;