Με σπασμένα φρένα για τον τίτλο στη Volleyleague ο Ολυμπιακός

Την όγδοη συνεχόμενη νίκη του στη Volleyleague πανηγύρισε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 3-1 στα σετ (25-21, 22-25, 25-21, 25-13) του Φοίνικα Σύρου.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν σε καλή μέρα τον Βούλγαρο Μπόγιαν Γιορντάνοφ, ωστόσο η νίκη ήρθε από τους κεντρικούς καθώς οι Σμαραγδής και Γιούρισιτς προσέφεραν από 17 πόντους έκαστος.

Ο Φοίνικας παρουσιάστηκε στο γήπεδο με κατά συνθήκη ακραίο τον διαγώνιο Ντορνέλας. Στο "καλημέρα" του ματς αγώνα τον Λάππα να παραπατάει και να αποσύρεται στα αποδυτήρια λόγω τραυματισμού. Έτσι, το έργο της ομάδας της Σύρου έγινε ακόμη πιο δύσκολο.

Η καταπληκτική ημέρα που βρέθηκε ο διαγώνιος Μπέμε όχι μόνο τους κράτησε στο παιχνίδι αλλά στο τρίτο κρίσιμο σετ ήταν ισόπαλοι 18-18 με τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν και πάλι ότι διαθέτουν βάθος στον πάγκο με τον Καζάζη να ρίχνει στο τελείωμα του δεύτερου σετ στις θέσεις των Μαρούλη, Ποτότσνικ τους Φιλίποφ και Κοκκινάκη που έδωσαν λύσεις.

"Ο Φοίνικας με τις αλλαγές που πραγματοποίησε έπαιξε απελευθερωμένα και είχε πολύ καλή απόδοση. Εμείς παρουσιαστήκαμε νευρικοί στο παιχνίδι μας και όλα αυτά είχαν ως συνέπεια να δυσκολευτούμε. Όταν βρήκαμε τον ρυθμό μας καταφέραμε να ξεφύγουμε και ειδικά στο τέταρτο σετ παίξαμε και καλό βόλεϊ", δήλωσε ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Δημήτρης Καζάζης.