Με… τοξο πλήγωσε τον Δικέφαλο ο Ατρόμητος

Κι όμως υπάρχουν χειρότερα για τον φετινό ΠΑΟΚ! Ο Ατρόμητος του έκανε άλλο ένα χουνέρι (μετά το 4-0 στην κανονική διάρκεια), νικώντας με 1-0 στην Τούμπα στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των play off της Super League, ρίχνοντας τον στην τελευταία θέση της σχετικής βαθμολογίας. 

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 45’ ο Τάσος Καραμάνος, ο οποίος πανηγύρισε με τον τρόπο του Στέφανου-Κλάους Αθανασιάδη, «βγάζοντας»… βέλη. Αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στους γηπεδούχους και κυρίως στον Έλληνα φορ, που αντέδρασε και δημιουργήθηκε σύρραξη. 

Η βαθμολογία (5 αγώνες) 

1. Παναθηναϊκός 15 (9-0) 
2. Αστέρας Τρίπολης 7 (1-4) 
3. Ατρόμητος 5 (2-3) 
4. ΠΑΟΚ 4 (1-5)

Το ματς

Ο Γιώργος Γεωργιάδης φαίνεται πως είχε πολύ στο μυαλό του ένα γρήγορο γκολ, ώστε να φύγει η πίεση από τους παίκτες του, η οποία κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό. Για αυτόν τον λόγο έριξε από την αρχή στη «μάχη» τον Παπαδόπουλο και τον «λαβωμένο» Αθανασιάδη, που είχαν κοντά τους τον επίσης προερχόμενο από τραυματισμό Μακ. Ο Ατρόμητος προσέγγισε το παιχνίδι, όπως λίγο-πολύ αναμενόταν. Προσπάθησε να κλείσε τους χώρους στον αντίπαλο, ώστε να τον δυσκολέψει στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. 

Αυτό σε γενικές γραμμές δούλεψε καλά στο πρώτο μέρος για τους φιλοξενούμενους, με τον ΠΑΟΚ να παίζει καλά και να πιέζει στα μέσα του ημιχρόνου. Από εκεί και πέρα (μέχρι την ανάπαυλα) οι Περιστεριώτες έλεγξαν την κατάσταση, απειλώντας όταν έβρισκε την ευκαιρία. Λίγο έλειψε να χαλάσουν τα πλάνα του στο 44’ όταν ο Βίτορ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν έκανε δυνατή κεφαλιά και στην επόμενη φάση ο Ατρόμητος χτύπησε με τον Καραμάνο να σημειώνει ένα πανέμορφο τέρμα. 

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος, έχοντας δύο πολύ καλές φάσεις στο δίλεπτο 49’, 50’. Σταδιακά οι «μπλε» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στο να αναπτυχθεί ανορθόδοξα, κάνοντας πολλά γεμίσματα από τα μέσα του β’ ημιχρόνου, ενώ μέσα σε όλα ήρθαν και δύο αναγκαστικές. Του Μακ στο 53’ (μπήκε στη θέση του ο Πόζογλου) και του Ρατς στο 68’ (στη θέση του ο Ρικάρντο Κόστα). Σε αρκετές περιπτώσεις έβγαζαν νευρικότητα, βιασύνη και… απελπισία οι παίκτες του ΠΑΟΚ. 

Στο 75’ ο Νίκος Νιόπλιας έκλεισε τους χώρους, βγάζοντας εκτός του σκόρερ, Τάσο Καραμάνο, βάζοντας στη θέση του τον Αγκουαζί, γεμίζοντας με αυτόν τον τρόπο το κέντρο και έμοιαζε ότι κλειδώνει με αυτόν τον τρόπο το τρίποντο. Το έργο τους έγινε ακόμα πιο εύκολο, καθώς από το 79’ και μετά αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες οι γηπεδούχοι, αφού αποχώρησε αναγκαστικά και ο Κωνσταντινίδης, ενώ είχε κλείσει τις αλλαγές του ο Γεωργιάδης.

Πηγή: sport-fm.gr