Συνελήφθησαν στελέχη της FIFA!

Σύμφωνα με αποκάλυψη της ιστοσελίδας των «New York Times», έπειτα από επιχείρηση του FBI στο ξενοδοχείο «Baur au Lac» της Ζυρίχης, συνελήφθησαν πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, νυν και πρώην στελέχη της FIFA συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων κατηγορίες εκβιασμού, δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος!

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι αστυνομικοί πήραν τα κλειδιά των δωματίων από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και αιφνιδίασαν τα στελέχη εισβάλλοντας στα δωμάτιά τους.

Πλέον η Ομοσπονδιακή Αστυνομία καλείται να ξεπεράσει τα όποια κωλύματα υπάρχουν στον ελβετικό νόμο, ώστε οι συλληφθέντες να εκδοθούν στις ΗΠΑ.

Το κατηγορητήριο αφορά 14 πρόσωπα ύποπτα για απάτες, ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις και ξέπλυμα χρήματος. Εκτός των στελεχών της Fifa, στις κατηγορίες για το σκάνδαλο αναμένεται να κατονομασθούν στελέχη εταιρειών μάρκετινγκ από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική που κατηγορούνται ότι πλήρωσαν περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε μίζες με αντάλλαγμα συμφωνίες με μέσα ενημέρωσης σε σχέση με μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις , σύμφωνα με αξιωματούχο που είναι σε γνώση της υπόθεσης. (διαβάστε εδώ περισσότερα)

Εκπρόσωπος της Fifa ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία προσπαθεί να αποσαφηνίσει την κατάσταση και δεν θα σχολιάσει τις συλλήψεις.

Δείτε τι γράφουν οι ρεπόρτερ που αποκάλυψαν την είδηση