Ολυμπιακός: Νίκη στο Κάουνας με 63-77 επί της Ζαλγκίρις

Η έκτη νίκη του Ολυμπιακού στον τρίτο όμιλο της Euroleague -και τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας- είναι γεγονός. Οι... άγριες προθέσεις των πρωταθλητών Ευρώπης φάνηκαν από νωρίς. Μετά το τέλος των δύο πρώτων δεκαλέπτων, οι ερυθρόλευκοι προηγούνταν με 31-27 στη Ζαλγκίριο Αρένα του Κάουνας επί της Ζαλγκίρις.

Η ήττα από την Εφές Αναντόλου στην Κωνσταντινούπολη "ταρακούνησε" την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και έκτοτε έχει κυριολεκτικά... ανεβάσει στροφές στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός θέλει να τερματίσει πρώτος στον τρίτο όμιλο.

Ο Ολυμπιακός επέλεξε το κοντό σχήμα στο πρώτο μέρος και είχε πρώτο σκόρερ τον Βασίλη Σπανούλη με επτά πόντους. Το μεγάλο του... μυστικό όμως είναι ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα.

Στην τρίτη περίοδο η Ζαλγκίρις πίεσε και μείωσε μέχρι τους τρεις πόντους, αλλά αργότερα ο Ολυμπιακός "πάτησε γκάζι" και "άνοιξε" πάλι τη διαφορά για να επικρατήσει με 77-63. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 16 πόντους και για τη Ζαλγκίρις ο Καουκένας με 17 πόντους.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος έχασαν τη διαφορά από τους Λιθουανούς, καθώς είχαν ηττηθεί με 79-61. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα κριθεί η πρωτιά στον όμιλο και συγκεκριμένα στον -θεωρητικά δυσκολότερο- αγώνα της Ζαλγκίρις στην έδρα της επί της Εφές Αναντόλου.