Κινεζικό ενδιαφέρον για τη Μίλαν

Η Μίλαν δείχνει να βρίσκεται σε αγωνιστικό και οικονομικό τέλμα. Η μαύρη τρύπα του συλλόγου έχει φτάσει στα 92 εκατ. ευρώ και είναι πιθανό ακόμη και να ματαιωθούν μέχρι νεωτέρας τα πλάνα για την κατασκευή νέου γηπέδου.

Μια λύση φαίνεται πως έρχεται από το εξωτερικό, καθώς ο Κινέζος επενδυτής Φου Γιξιάνγκ εκδήλωσε μαζί με όμιλο επιχειρηματιών ενδιαφέρον για την αγορά του συλλόγου από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι τονίζοντας πως θα μπορούσε να καλύψει το κόστος με πώληση μετοχών σε φιλάθλους.

«Επιλέξαμε τη Μίλαν γιατί είναι σπουδαίος σύλλογος. Όλοι οι επενδυτές που έχω στο πλευρό μου σχετίζονται με το χώρο του ποδοσφαίρου. Θα μπορούσαν να πάρουν και μόνοι τους τις μετοχές, αλλά δεν θέλουν να αναλάβουν μόνοι τους αυτό το εγχείρημα», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν πτοείται από παλαιότερη απαίτηση του Μπερλουσκόνι για 1 δισεκατομμύριο ευρώ, απάντησε:

«Θα μπορούσαμε να δώσουμε αυτά τα χρήματα μόνο αν ανοίγαμε την πώληση των μετοχών και στους φιλάθλους. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει στην Ιταλία, αφού δεν φαίνεται να υπάρχουν αρκετοί φίλαθλοι έτοιμοι να πληρώσουν, αλλά ένα τέτοιο εγχείρημα στην Κίνα θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα. Δεν θα ήταν δύσκολο να βρούμε 500.000 φιλάθλους για να επενδύσουν. Μια Μίλαν που χρηματοδοτείται από Κινέζους θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ασταμάτητη δύναμη στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Πηγή: sport-fm.gr