Europa League και Champions League σε ένα;

Το όραμα του Μισέλ Πλατινί για το μετασχηματισμό των ευρωπαϊκών συλλογικών διοργανώσεων παίρνει νέα διάσταση. Τα οικονομικά δεδομένα σε Europa League και Champions League, μετά από τρία χρόνια εμπειρίας της νέας διοργάνωσης που αντικατέστησε το Κύπελλο UEFA, εξακολουθούν να απέχουν παρασάγγας και αυτή την αδικία επιθυμεί να αποκαταστήσει ο πρόεδρος της UEFA.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος σκέφτεται το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε μία, είτε με την  ονομασία Champions League, είτε με νέα –φήμες για UEFA League- με διπλασιασμό των ομάδων στους ομίλους από 32 σε 64. "

Ο Μισέλ Πλατινί έχει στόχο την κατά το δυνατόν εξισορρόπηση των εσόδων των συλλόγων, οι οποίοι, αν και εφόσον ισχύει το νέο σύστημα, θα έχουν το ίδιο προϊόν να προωθήσουν.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον αντιπρόεδρο της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος μπροστά σε μια τέτοια προοπτική. Το σκεπτικό του έχει να κάνει με ενδεχόμενη «απομυθοποίηση» της διοργάνωσης και μείωσης των εσόδων για όλους τους συλλόγους συνολικά.

Ο Πλατινί απάντησε:  "Ο ανταγωνισμός των συλλόγων του Champions League έρχεται και πάλι στην επιφάνεια. Δε με απασχολεί, δε γίνεται αυτοί να καρπώνονται συνέχεια όλη την πίτα".